ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Για τις Διώξεις συναδέλφων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις


Κέρκυρα 06-12-2011
Αρ. Πρωτ.:56
Πληροφορίες: Λ. Τασούλας 6945852304
E. Μαλαχά 9646125473
Προς: Μέλη Συλλόγου ΚΟΙΝ.: ΜΜΕ - ΔΟΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ

Για τις Διώξεις συναδέλφων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις

Στις 28 Οκτωβρίου 2011, σε όλη την Ελλάδα κατά την διάρκεια των παρελάσεων πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις πρωτοφανούς μαζικότητας, φαντασίας και αποφασιστικότητας. Συμμετείχαν κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς πρωτοβουλίες κατοίκων και αγκαλιάστηκαν αυθόρμητα από το λαό. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και συγκλονιστική ήταν η στάση των μαθητών.

Έτσι και στη Θεσσαλονίκη στις 28 του Οκτώβρη του 2011, Οι χιλιάδες διαδηλωτές, έδωσαν στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός! Είπε «ΟΧΙ» στη σύγχρονη οικονομική δικτατορία που επιβάλλουν οι πολυεθνικές, οι τράπεζες, τα «τανκς» της «αγοράς» και της παγκοσμιοποιημένης βαρβαρότητας. Εξέφρασε την οργή και την αγανάκτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τους μισθωτούς, καταστρέφει τους επαγγελματίες, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας και ζωής, εκποιεί το δημόσιο πλούτο, δημιουργεί πρωτοφανή ανεργία.

Κι όμως! Παραμονές του Πολυτεχνείου η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Σχημάτισε δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών τους οποίους στοχοποίησε η ασφάλεια μέσα σε χιλιάδες διαδηλωτές. Ανάμεσά τους και οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί, Θανάσης Αγαπητός, και Ηλίας Σμήλιος, γνωστοί στην εκπαιδευτική κοινότητα για το αγωνιστικό ήθος τους και την πολύχρονη και συνεπή παρουσία τους στους αγώνες του εκπαιδευτικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.

Θεωρούμε απαράδεκτη, τρομοκρατική και καταχρηστική την προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και άσκησης ποινικής δίωξης απέναντι σε αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις παρελάσεις ήταν η συνέχεια των μεγάλων απεργιακών αγώνων του Οκτωβρίου, των καταλήψεων των υπουργείων και της 48ωρης πανεργατικής κορύφωσης της 19ης και 20ης Οκτώβρη, όπου ένα εκατομμύριο διαδηλωτές σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας απαίτησαν την ανατροπή της επιδρομής του κεφαλαίου και κάθε κυβέρνησης, που την υλοποιεί.

Η στοχοποίηση και απαγγελία κατηγοριών ενάντια σε διαδηλωτές, που πήραν μέρος στην παλλαϊκή διαμαρτυρία της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και αισθήματα του λαού μας.

Ζητάμε να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις.

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Λάμπρος Τασούλας Ελένη Μαλαχά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου