ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η απόδειξη πως οι προτάσεις του Τζάνη είχαν άλλους "πατεράδες"

Από την πρώτη στιγμή πολλοί σχολίαζαν ότι οι προτάσεις του διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κ. Ευάγγελου Τζάνη, δεν ήταν δικής του έμπνευσης και μόνο. Και η απόδειξη δόθηκε χτες στη Βουλή των Ελλήνων.

Διαβάστε σχετικά την ανακοίνωση στο alfavita και δείτε τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, συμμετέχων στη διακομματική νέα κυβέρνηση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, σε συζήτηση - επερώτηση για θέματα των ΑΕΙ και κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του:

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ - ΙΓ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Γ’ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΗ'
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Σειρά έχει η τελευταία Επίκαιρη Ερώτηση με αριθμό 278/6-12-2011 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Νικολάου Παπακωνσταντίνου προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων των υπό διορισμό μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) και του Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΠ) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Την ερώτηση εκ μέρους της Κυβερνήσεως θα απαντήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Επειδή είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει το λόγο από τα υπουργικά έδρανα θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του και καλά έργα κατά τη διάρκεια της Υπουργικής του θητείας. [...]

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων):

Θα πω δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι οι τετρακόσιοι διορισμοί νομίζω ότι λύνουν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Θα ήθελα επίσης να πω ότι όσον αφορά τις άλλες θέσεις του προσωπικού γίνονται κι εκεί προσπάθειες να καλυφθούν τα κενά τα οποία δημιουργούνται. Έχουμε ήδη κάποιες μετατάξεις κυρίως από τον ΟΣΕ προσωπικού που έχει προωθηθεί προς τα ΤΕΙ, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο και καταβάλλεται προσπάθεια ούτως ώστε κάποιοι υπεράριθμοι της δευτεροβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης να προωθηθούν προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ούτως ώστε και στο διοικητικό επίπεδο να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις.

Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος, αλλά με το διορισμό των τετρακοσίων μελών ΔΕΠ, με τις προσπάθειες που κάνουμε για το διοικητικό προσωπικό και ιδίως από τους υπεράριθμους στην τεχνολογική εκπαίδευση, νομίζω ότι θα λύσουμε αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αν με τη δική μας συνεχή προσπάθεια και πίεση καταφέρουμε να εγκριθούν και οι πεντακόσιοι διορισμοί οι οποίοι εκκρεμούν κατά το 2012, νομίζω ότι θα έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Αποδεικνύεται λοιπόν με τον καλύτερο τρόπο ότι ο κ. Τζάνης δε λειτούργησε ως πρόσωπο και μόνο αλλά ότι εξέφραζε τις απόψεις τόσο των ανωτέρων του στο Υπουργείο Παιδείας όσο και τον ιδεολογικά ημέτερων. Μέχρι τώρα είχαμε μόνο τα πράσινα στελέχη να το παίζουν γενίτσαροι σε βάρος των συναδέλφων τους, με την τρικολόρε κυβέρνηση ξεσπάθωσαν και οι σπαχήδες της Δεξιάς.

Και το ερώτημα για τον κ. Τζάνη είναι: Ο ίδιος αυτά που προτείνει είναι πρόθυμος και να τα υποστεί; Και να εγκαταλείψει την καρέκλα στην οδό Ευροίας; Και δεν εννοούμε κατά τα ειωθότα, προς τοπική αυτοδιοίκηση, βουλή κλπ μα για να πάει γραφιάς σε κάποιο υπουργείο ή όπου αλλού έχει ανάγκη η κρατική μηχανή. Ξεκουβαλώντας χαρτιά, σακούλες και άλλα συμπράγκαλα από το γραφείο του. Και τις σακούλες, το τονίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου