ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Σ' άλλους Συλλόγους οι επιτροπές αγώνα λειτουργούν με αποφάσεις ΓΣ. Στην Ηγουμενίτσα γιατί όχι;

Αναδημοσιεύουμε από το http://deltioake.blogspot.com/2011/12/blog-post_2201.html#more το παρακάτω κείμενο - ανακοίνωση:

Ανακοίνωση της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Αγώνα

Στα πλαίσια των αποφάσεων της τακτικής γενικής συνέλευσης του συλλόγου Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»(15/11/11) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/11/2011 μάζωξη της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Αγώνα. Συζητήθηκε το πλαίσιο λειτουργίας της και πήρε αποφάσεις για δράσεις στο σύλλογο.

Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα δρα στα πλαίσια των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων. Η τελευταία γενική συνέλευση πήρε αποφάσεις που καταδεικνύουν τον αντιδραστικό ρόλο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό την κηδεμονία ευρωπαίων και αμερικάνων αφεντικών, την πλήρη νεοαποικιοποίηση της χώρας, την καθοριστική παρέμβαση του λαϊκού κινήματος στις πολιτικές εξελίξεις και έθετε την αναγκαιότητα συγκρότησης ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται, κόντρα στην κυβερνητική, υποταγμένη και εχθρική στα συμφέροντα των εργαζομένων συνδικαλιστική ηγεσία.. Επίσης, πάρθηκαν αποφάσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας Επιτροπής Αγώνα, για πρωτοβουλίες μαζικής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών και για συντονισμό της δράσης με άλλους συλλόγους εκπαιδευτικών και εργαζομένων, μαθητές και γονείς.

Με βάση τη γενικότερη πολιτική κατάσταση που διαλύει τις ζωές μας οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλούνται να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα επιδιώκει να συμβάλει στο ζωντάνεμα του συλλόγου «Αλ. Δελμούζος» με πρωτοβουλίες βάσης. Καλεί τους συναδέλφους να την πλαισιώσουν μαζικά. Με ζωντανές, μαζικές συνελεύσεις που τον αποφασιστικό ρόλο θα έχει ο κόσμος της βάσης και όχι οι «εδικοί». Το δρόμο της αντίστασης στη βαρβαρότητα πρέπει να τον περπατήσουμε όλοι μαζί, συλλογικά και αποφασιστικά. Ενάντια στις λογικές της ανάθεσης και της διεκπεραίωσης που οδήγησαν στη διάλυση των σωματείων. Με σωματεία μαζικά και αγωνιστικά, πραγματικά όπλα στα χέρια μας. Εργαλεία όλων των εργαζομένων και όχι κομματικά παραρτήματα. Με πραγματικό, αγωνιστικό συντονισμό με άλλα εργασιακά σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε κάθε επίπεδο. Έχοντας συνείδηση ότι η ανατροπή αυτής της πολιτικής δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, απαιτεί επιμονή, κόπο και θυσίες. Αλλά γνωρίζοντας, επίσης, ότι η απραξία, οι αυταπάτες (εκλογικές ή άλλες), η μοιρολατρία και η υποταγή στο φόβο οδηγούν στην καταστροφή.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της Χαλυβουργικής που εδώ και 33 μέρες παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και την περικοπή μισθών. Ενισχύουμε οικονομικά τον αγώνα τους και καλούμε και τους συναδέλφους να τους στηρίξουν (Εθνική Τράπεζα, αρ. λογαριασμού 200/623301-52 IBAN: GR 40 0110 2000 0000 2006 2330 152).

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές μισθών.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές που δικάζονται στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενοι για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου. Στο πρόσωπό τους δικάζεται ο λαός μας που μετέτρεψε, σε όλη την Ελλάδα, τις παρελάσεις σε λαϊκές διαδηλώσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους του συλλόγου μας να συμμετέχουν μαζικά στη γενική απεργία και τη διαδήλωση την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2011. Αναρτούμε πανό για την προπαγάνδιση της απεργίας σε κεντρικά σημεία της περιοχής μας.

Παίρνουμε πρωτοβουλία να οργανώσουμε δράσεις στο σύλλογό μας ενάντια στα χαράτσια που δε θα σταματήσουν να έρχονται με διάφορους τρόπους. Οργανωμένα, μαζικά δεν τα πληρώνουμε. Κανένας χωρίς ρεύμα, θέρμανση και φαγητό.

Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση την Κυριακή 11 Δεκέμβρη για να συγκροτήσουμε στο σύλλογό μας ένα πλατύ δίκτυο αλληλοενημέρωσης, δράσης, πολιτικής αλλά και έμπρακτης αλληλεγγύης σε μαθητές μας, συναδέλφους και άλλους εργαζόμενους.

Στο δρόμο του αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!

Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα
Εκπαιδευτικών του συλλόγου Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»
_______________________________________


Κι εμείς αυτό θελήσαμε να κάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Να πάρει η Γενική Συνέλευση απόφαση για λειτουργία επιτροπής αγώνα και να λειτουργήσει με ευθύνη του Συλλόγου.

Δεν ταίριαξε όπως η πρόταση με τα σχέδια που έχει το ΠΑΜΕ κι έτσι μπρος στον κίνδυνο να ψηφιστεί μια τέτοια απόφαση ανακάλυψαν ξαφνικά ότι η συνέλευση δεν είχε απαρτία και βιάστηκαν να την τελειώσουν χωρίς να πάρει καμία απόφαση.

Πίστεψαν έτσι ότι θα εμποδίσουν τους εκπαιδευτικούς να ξεσηκωθούν. Μα έπεσαν έξω. Η επιτροπή συγκροτήθηκε και πλέον έχει το όνομα ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή της η ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, που αποτελείται τόσο από εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας, έκανε τη μέρα της απεργίας με δικό της πανό. Ήταν η πρώτη φορά που από την αρχή της χρονιάς οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συνταχθούν οργανωμένα σε δικό τους πανό. Όλες τις άλλες φορές ο Σύλλογός μας ούτε πανό δεν κατάφερνε να κουβαλήσει.

Κι απορώ. Όταν τα μέλη προσφέρονται να βοηθήσουν και να αναλάβουν δράσεις για το ζωντάνεμα του Συλλόγου, ποιο σκεπτικό αναγκάζει κάποιους να αρνούνται την προσφορά;

Όταν μάλιστα οι καιροί βοούν και απαιτούν την καθολική και καθημερινή παρουσία όλων στο μετερίζι του αγώνα;

Τι φοβήθηκε το ΔΣ και φρέναρε τους συναδέλφους που είχαν όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούν μαζί του και να συνδράμουν το έργο του;

Και όμως, σε άλλους συλλόγους, όπως στο Δελμούζο, οι συνάδελφοι στις κρίσιμες για το κίνημα ώρες έβαλαν στην άκρη τους εγωισμούς ή δεν ξέρω ποιες άλλες σκοπιμότητες και όλοι μαζί παλεύουν για να γίνει ο σύλλογός τους μια γροθιά ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα.

Μπορούμε πιστεύω να το πετύχουμε και στην Ηγουμενίτσα αυτό. Όσοι συμμετέχουμε στη ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ αυτό επιδιώκουμε. Γι' αυτό και θα είναι μεγάλη χαρά για μας αν στη συνάντηση που έχουμε την Τετάρτη, 7 Δεκέμβρη 2011, ώρα 18.00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, δώσουν το παρών και οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου