ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

e-mail: sylaristo@gmail.com

Αθήνα, 14-12-2011

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.


ΘΕΜΑ: Κάλεσμα για συντονισμό των συλλόγων εκπ/κών Π.Ε. και ΕΛΜΕ της Αττικής απέναντι στο νέο γύρο επίθεσης στην εκπαίδευση, στην εργασία, στα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Ο Αριστοτέλης» καλεί τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ της Αττικής, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ, Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα για να συζητήσουν και να οργανώσουν κοινές δράσεις απέναντι στο νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των ανέργων, των νέων και του λαού.

Επισυνάπτουμε τις αποφάσεις του συλλόγου μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ

Ο παρατεταμένος αγώνας των δύο τελευταίων χρόνων των εργαζομένων, της νεολαίας και όλου του λαού με τη συγκλονιστική απεργία στις 19/20 Οκτώβρη και τις παλλαϊκές εκδηλώσεις αντίστασης στις 28 του Οκτώβρη πανικόβαλε τα πολιτικά και οικονομικά επιτελεία στη χώρα μας και στις χώρες της ΕΕ, τους ανάγκασε να απαιτήσουν εσπευσμένα μέτρα θωράκισης ενάντια στους εργατικούς αγώνες.

Σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργήθηκε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Παπαδήμα, με βασικό στόχο να περάσει τα άγρια αντεργατικά μέτρα που συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση και τις αποφάσεις της 26 Οκτωβρίου.

Αποφάσισαν να παραδώσουν τα κλειδιά της κυβερνητικής πολιτικής απευθείας στις τράπεζες και το κεφάλαιο χωρίς προσχήματα. Ο υπηρετών μια ζωή τραπεζίτες και κεφάλαιο, ο εκ των πρωταγωνιστών μέσω της ΕΚΤ προώθησης σχεδίων αντεργατικής πολιτικής της πιο άγριας λιτότητας για το λαό μας και τους λαούς της Ευρώπης, τίθεται επικεφαλής της πιο μαύρης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει τις τελευταίες δεκαετίες ο τόπος.

Στόχοι αυτής της κυβέρνησης είναι:

να εξασφαλίσει στους πιστωτές μας το μέγιστο δυνατό ποσοστό αποπληρωμής των χρυσοπληρωμένων τοκογλυφικών δανείων τους, οδηγώντας σε χρεοκοπία τους εργαζόμενους

να οδηγήσει στην καταβαράθρωση μισθούς και συντάξεις, εργατικά δικαιώματα και ανάγκες για δεκαετίες και να μετατρέψει τον ελλαδικό χώρο σε μια εκτεταμένη ευροκινεζική ζώνη βάρβαρης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης

να ξεπουληθεί αντί πινακίου φακής σε ντόπιες και ξένες επιχειρήσεις ο δημόσιος και ο ορυκτός πλούτος της χώρας, ο αέρας, το νερό, ο ήλιος, κάθε δημόσιο και κοινωνικό αγαθό

Ο αγώνας ενάντια σε αυτά τα σχέδια είναι αγώνας επιβίωσης. Εάν περάσουν η ζωή μας θα έχει συντριβεί, τα παιδιά μας θα ζήσουν σε ένα κόσμο δίχως αύριο.

ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσουν αν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και το δικό μας χρέος.

Δεν αποδεχόμαστε τους εκβιασμούς για χρεοκοπία για να αποδεχτούμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Αυτοί μας οδηγούν σε βέβαιη χρεοκοπία και αδυναμία να ζήσουμε.

Δεν θα παραδώσουμε ότι κατέκτησε το εργατικό κίνημα με αγώνες και αίμα, εδώ και ένα αιώνα

Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν:

• Ανατροπή των μνημονίων, μεσοπρόθεσμων, της δανειακής σύμβασης κυβέρνησης –κεφαλαίου –ΕΕ –ΔΝΤ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης. Ανατροπή του Συμφώνου για το Ευρώ και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας – Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα.

• Ανατροπή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής από το κίνημα των εργαζομένων

• Παύση πληρωμών του χρέους – μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, διεθνιστικός αγώνας και έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων. Να επιστραφούν και να δοθούν τα 100 δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.

• Να χαρισθούν τα χρέη των φτωχών από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, να χαρισθούν τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας των εργαζομένων. Να εξασφαλισθούν οι λαϊκές αποταμιεύσεις. Κατάργηση του ανατοκισμού για όλα τα δάνεια. Απαγόρευση διά νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας κατοικίας, αγροκτήματος.

• Γενναία αύξηση των δαπανών σε παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση και ταυτόχρονα πάγωμα και δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών.

• Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας όπως αυτά έχουν εκφραστεί ως τώρα στις αποφάσεις των Γ.Σ. του συλλόγου μας για το μισθό, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία κ.λπ.

• Στα πάγια αιτήματα του συλλόγου μας προσθέτουμε και τα παρακάτω που είναι όρος επιβίωσης για τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια:

-Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους για όλο το διάστημα της ανεργίας.

- Φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής των μονοπωλιακών ομίλων και κατάσχεση - εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των μεγαλομετόχων. Να μπουν έλεγχοι στη διακίνηση των κεφαλαίων όπως και να ελεγχθούν όλες οι συναλλαγματικές εκροές του στο εξωτερικό και να επιβληθούν κυρώσεις στην ασυδοσία του. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη και η εκκλησιαστική ακίνητη περιουσία.

- Να αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να δοθούν πραγματικές αυξήσεις και να πάει το αφορολόγητο ατομικό όριο στις 20.000.

- Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κράτος και καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας, άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών.

- Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

- Να μην πληρώσει ο λαός χαράτσια με οργανωμένη άρνηση πληρωμής. Να αποτρέψουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν και να καταργηθεί ο νόμος. Να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις. Προνοιακές παροχές, βιβλιάριο Υγείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα τροφεία και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς, να δημιουργηθούν νέοι παιδικοί σταθμοί. Κατάργηση όλων των διοδίων και δωρεάν εισιτήρια για εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους απ' τις 6 έως τις 9 π.μ.

- Να αυξηθούν 50% οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Να παρθούν μέτρα διατίμησης στα τρόφιμα λαϊκής κατανάλωσης και στα φάρμακα.

- Να μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες και να αποχωρήσει η χώρα από κάθε συμμετοχή σε πολεμικούς σχεδιασμούς εκτός συνόρων.

Ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι ο παρατεταμένος εργατικός και λαϊκός αγώνας για να ανατραπεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η πολιτική της και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής.

Να μην περάσει η νέα δανειακή σύμβαση

Γι’ αυτό ένας παρατεταμένος απεργιακός αγώνας από κρίσιμες ομοσπονδίες του δημοσίου – εκπαίδευση, υγεία, ΟΤΑ- μαζί με τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ και τους αγωνιστικούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να οργανωθεί.

Ένας τέτοιος αγώνας προϋποθέτει συντονισμό, προετοιμασία, πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους, θέληση να πάει μακριά, να υπερασπίσει και το απεργιακό μεροκάματο και το μέλλον των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές του αγώνα που ήρθαν στην επιφάνεια πρόσφατα αλλά και κάθε άλλη που η λαϊκή αυτενέργεια θα ανακαλύψει.

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ! Τα συλλαλητήρια και οι διαδηλώσεις να οξυνθούν με αποφασιστικούς απεργιακούς αγώνες μέχρι τη νίκη. Με οργάνωση 3ήμερης γενικής -διακλαδικής πολιτικής απεργίας με καταλήψεις υπουργείων, δημοσίων κτηρίων και σχολείων σε όλες τις πόλεις. Θα ακολουθήσουν Γ.Σ. την 3η μέρα για να αποφασίσουν τη συνέχεια με απεργία διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές, με βάση την αναγκαία διακλαδική και πανεργατική συμπόρευση και τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Ειδικά για τη δράση του συλλόγου:

Γράμμα προς τους γονείς
Εξορμήσεις ενημέρωσης σε πλατείες των περιοχών που θα ξεκινήσουν το Δεκέμβριο
Εκδήλωση για τη δανειακή σύμβαση και έκδοση ειδικού υλικού γι’ αυτή
Συσκέψεις συγκεντρώσεις με τους γονείς κατά περιοχές
Συμμετοχή στις λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών και συνδιοργάνωση δράσεων
Ειδικές δράσεις για τα χαράτσια, μάζεμα υπογραφών μη πληρωμής, συνεργεία υποστήριξης και αλληλεγγύης
Συνεχίζουμε την αλληλέγγυα δράση μας για τους απεργούς Χαλυβουργούς
Ημέρα δράσης ενάντια στην ανεργία και τη φτώχεια
Συζήτηση-εκδήλωση για το σχολείο την εποχή του ΔΝΤ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=53231

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου