ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με τη διάλυση όλων των κοινωνικών δομών και πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας, οδηγεί σε κοινωνικό ολοκαύτωμα καταδικάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Το ποσοστό Ανεργίας στο τέλος του 2012 θα φτάσει το 30% και σε αριθμό τους 1.500.000 εκατομμύρια ανέργους.

Η εργασία δεν θα εξαφανιστεί μόνο ως βιοποριστική δραστηριότητα αλλά εξαφανίζεται και ως αξία γεγονός που θα σημαδέψει τις επόμενες γενιές.

Η δυναμική αύξηση της ανεργίας παίρνει εκρηκτικά χαρακτηριστικά, αποτελεί συνέχεια των καταστροφικών πολιτικών που ασκούνται και εξελίσσεται στο κυρίαρχο κοινωνικό πρόβλημα για σήμερα και τα επόμενα χρόνια.

Η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑΟΣ αντιμετωπίζει την ανεξέλεγκτη αύξηση της ανεργίας ως μία επιμέρους λεπτομέρεια, ως μια παράπλευρη απώλεια της κρίσης, ως κάτι μοιραίο το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδεται στην προσωπική αποτυχία κάθε άνεργου.

Η αντιμετώπιση του ίδιου του προβλήματος δεν αποτελεί ούτε καν θέμα συζήτησης των αλλεπάλληλων συνόδων κορυφής και των μετέπειτα πανηγυρισμών, αλλά το χειρότερο είναι ότι, ως πρόβλημα και ως θέμα εξοστρακίζεται από κάθε δημόσιο διάλογο ως μη συμβατό με την νέα αγοραία νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα που θέλουν να μας επιβάλουν.

Στο χώρο της εκπαίδευσης οι στρατιές των αδιόριστων συναδέλφων μας διευρύνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια λόγω της δραματικής μείωσης των διορισμών μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας τις μνημονιακές πολιτικές των προκατόχων της σχεδιάζει να μηδενίσει τελείως τους διορισμούς εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια.

Εφέτος οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας αντιμετωπίζουν πέραν των περικοπών των αποδοχών τους και επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους (μη καταγραφή της προϋπηρεσίας ως μόρια κατάταξης στους πίνακες και ως μόρια διορισμού, μη ένταξη στα μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με την προϋπηρεσία, αλλά και το ενδεχόμενο εφαρμογής για πρώτη φορά 8μηνης σύμβασης καθώς και την ποινικοποίηση της άρνησης αποδοχής πρόσληψης με 2ετή αποκλεισμό από τους πίνακες.

Ζητούμε να μη γίνει καμία αλλαγή προς το χειρότερο στις συμβάσεις των αναπληρωτών, να μετατραπούν οι συμβάσεις των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε συμβάσεις κανονικού ωραρίου, να αρθεί η ρύθμιση για διετή αποκλεισμό να γίνεται πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας στους πίνακες και στα μισθολογικά κλιμάκια. Να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς της συμβάσεων έργου με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών των εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ.

Ζητούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός των συναδέλφων που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού και έπρεπε να είναι διορισμένοι εδώ και τρία χρόνια.

Να προσληφθούν αμέσως οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων και όλων των κατηγοριών και να γίνουν άμεσα διορισμοί σε μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των κενών στην ειδική αγωγή.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σύνθημα κανείς μόνος του στη κρίση οφείλουμε να το κάνουμε πράξη και να αγκαλιάσει το σύνολο των εκπαιδευτικών με την συγκρότηση μιας ταξικής συλλογικής ταυτότητας βάζοντας φραγμό στο τέρας του ατομικισμού και της ηττοπάθειας.

Καμία ψευδαίσθηση, καμία ανοχή. Σας καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους, την ΠΕΜΠΤΗ 15/12 στις 6:00 μ.μ. στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση και πορεία κατά της ανεργίας.

Διεκδικούμε:

Δικαίωμα στην επιβίωση με αξιοπρέπεια

Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και επέκταση της διάρκειάς του.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους Ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς

Προστασία της κατοικίας από τη μη πληρωμή των στεγαστικών δανείων

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6 μμ

Αθήνα, 14/12/2011

ΠΗΓΗ ALFAVITA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου