ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ * 1.000 ευρώ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Αλλες 5 τρύπες στο ζωνάρι του 2012

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

Πενταπλή επιβάρυνση από φόρο εισοδήματος και έκτακτη εισφορά έρχεται το 2012 για περίπου 3,7 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους, με τους έχοντες παιδιά να μετρούν τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω της δραστικής μείωσης του αφορολογήτου.

Η κατακόρυφη πτώση του αφορολόγητου ορίου (σ.σ. η πρώτη τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο) στα 5.000 ευρώ, από 12.000 ευρώ που ξεκίνησε στις αρχές του 2011, και η επιβολή της έκτακτης εισφοράς προκαλούν σημαντικές απώλειες σε μισθούς και συντάξεις, που ξεπερνούν ακόμα και τα 1.000 - για μεσαία εισοδήματα, καθώς:

* Από τον Ιανουάριο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα ή από αυτό το μήνα οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι θα υποστούν την αυξημένη παρακράτηση του φόρου εισοδήματος, ενώ με την εκκαθάριση της δήλωσης εισοδήματος την άνοιξη του επόμενου έτους θα τους παρακρατηθεί και η διαφορά των 300 ευρώ από τη δεύτερη μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ που έγινε προ τριμήνου.

* Από τον Ιανουάριο ξεκινάει και η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς που αναλογεί στα εισοδήματα που αποκτώνται το 2012. Με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά που αναλογεί στο αποκτηθέν εισόδημα του 2011, ενώ μέχρι και τον Φεβρουάριο θα εξοφλείται η έκτακτη εισφορά που αναλογεί στο εισόδημα που αποκτήθηκε το 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΕΔΩ


Προσωπικά αδυνατώ να παρακολουθήσω όλες τις ... βαθυστόχαστες αναλύσεις για το πόσα θα μας κόψουν ακόμη. Αφού τη μία μέρα ισχύει το ένα και την άλλη έρχονται νέες περικοπές. Κι έτσι που πάει το πράγμα στο τέλος ο φόρος θα ξεπερνάει το μισθό μας.

Πόσο ακόμη θα μείνουμε άπραγοι να μας αρμέγουν;

Ενώ την ίδια ώρα έχουν τα μούτρα να ζητάνε οι πολιτικάντηδες και τα αναδρομικά τους, τρομάρα τους! Δε φτάνει που μας κατάντησαν στο μη περαιτέρω θέλουν και έξτρα αμοιβή για έγκλημα σε βάρος του λαού. Κι αντί να γίνουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων στους ενόχους έχουν ρημάξει εμάς που δε φταίξαμε στο παραμικρό.

Ως πότε, ρωτάω, θα ανεχόμαστε αυτή την απροκάλυπτη ληστεία σε βάρος μας;

Έχουμε κανένα δράμι αξιοπρέπεια πάνω μας ή κατάφεραν με τα χαράτσια τους να μας την κουρέψουν σύρριζα κι αυτήν;

2 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα Δανάη!
    Κλείνεις πολύ σωστά το σχόλιό σου στην ανάρτηση. Ας αφήσουμε όλες τις αναλύσεις, τα τσιτάτα και τα συνθήματα στην άκρη. Είναι πρώτα απ' όλα ζήτημα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ! Κάνουν τα πάντα για να μας ποδοπατήσουν οικονομικά και ηθικά. Το καταφέρνουν δυστυχώς σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και μεις τί κάνουμε; Σκύβουμε το κεφάλι και σειχτηρίζουμε τη ...μοίρα την κακή. Μόνο που αυτή η μοίρα είναι δική μας. Εμείς την ορίζουμε κατά πως της πρέπει. Θα είμαστε άξιοι της "μοίρας" μας λοιπόν, αν τους αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Όμως δε χάνω την αισιοδοξία μου, όταν συναντώ φωλιές αντίστασης, όπως εδώ! Αντιστεκόμαστε λοιπόν, δεν παραδινόμαστε.
    Καλή δύναμη στον όμορφο αγώνα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οικοδόμε, σε ευχαριστώ εκ μέρους όλης της ... φωλιάς αντίστασης, για τα καλά σου λόγια. Και προσωπικά σου εκφράζω τον απεριόριστο θαυμασμό μου για το έργο που επιτελείς από το ιστολόγιό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή