ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ενωτική Δράση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.
Ψήφισαν 622Άκυρα - Λευκά 17Έγκυρα 605

Έλαβαν:

Ενωτική Δράση 193 31,7% 3 έδρες
(Αλέξης Φυτσιλής - Ελένη Γκαραγκάνη - Φώτης Αλεξάκος)

ΔΑΚΕ 189 31,3% 3 έδρες
(Σωκράτης Παππάς - Βάιος Μπάτρας - Γιώργος Καραγιάννης)

ΠΑΣΚ 148 24,4% 2 έδρες
(Σβερώνης Ηλίας - Ανδρέας Λάππας)

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 75 12,4% 1 έδρα
(Απόστολος Καραγιάννης)

ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΑΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!!
«Θα τους στηρίξω». Είναι η φράση που ακούγαμε να αναφέρεται στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ πολλές φορές πριν τις εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ.
«Το χάρηκα!!!». Είναι η φράση που ακούσαμε τις περισσότερες φορές αυτές τις δυο βδομάδες μετά τις εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ. Την ακούσαμε από συναδέλφους που μας ψήφισαν, από άλλους που δεν ήρθαν να ψηφίσουν, αλλά και από συναδέλφους που ψήφισαν άλλες δυνάμεις. Και μας είπαν το ίδιο αρκετοί πολίτες της Καρδίτσας, που και αυτοί το χάρηκαν.
ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Θεωρούμε ότι στηριχτήκαμε από συναδέλφους οι οποίοι θέλησαν να ενισχύσουν ένα δυναμικό και μια άποψη, που πάλεψε ενάμισι χρόνο τώρα μέσα από την ΚΟΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, να δυναμώσει η αντίσταση και η πλατιά κοινή δράση στη βάση του κλάδου, χωρίς τακτικισμούς, υστεροβουλίες και εξαρτήσεις και χωρίς απαραίτητα να συμφωνούν με το σύνολο της άποψής μας, εκτίμησαν την καθημερινή, κοπιαστική δουλειά που κάναμε το προηγούμενο διάστημα, παρεμβαίνοντας σχεδόν σε όλα τα σχολεία του νομού, αλλά και την προσπάθεια το δυναμικό αυτό να συζητά και να συνεννοείται ανοιχτά και δημοκρατικά. Επίσης το αποτέλεσμα αναδεικνύει την καταγγελία – καταδίκη των «δίδυμων πύργων» του υποταγμένου συνδικαλισμού, που τους μίκρυνε το μπόι. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!!!
Είναι γνωστό ότι είμαστε αντίθετοι στη λογική της ανάθεσης του κινήματος σε χειρισμούς «ειδικών». Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι οι εκλογές είναι μόνο μια στιγμή του κινήματος και ότι το βασικό είναι η καθημερινή πάλη και η ενίσχυσή της.

Γνωρίζουμε ότι είμαστε «υπό δοκιμή»(άλλωστε έτσι πρέπει πάντα να συμβαίνει).
Γνωρίζουμε ότι τώρα πολλοί… μας περιμένουν στη γωνία.
Και ότι ακόμα περισσότεροι απαιτούν από μας να ισχυροποιήσουμε και να βαθύνουμε τη δράση μας.
Έχουμε σκοπό να μη διαψεύσουμε κανέναν.
Έχουμε σταθερά την άποψη ότι το συνδικαλιστικό μας σχήμα υπάρχει για να υπηρετεί το κίνημα και τις ανάγκες του, κίνημα του οποίου κομμάτι είμαστε κι εμείς. Με την έννοια αυτή δηλώνουμε, ότι θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, για να ενισχυθεί η γραμμή της αντίστασης και της συλλογικής πάλης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι κοντά στην προσπάθειά μας.
Με τη στήριξή τους, τη συμμετοχή τους, με τις ιδέες τους, με την κριτική τους.

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!
Ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την εργασία μας και τη μόρφωση των μαθητών μας απαιτείται χωρίς καθυστερήσεις, να ξεκινήσουμε να οικοδομούμε τους όρους για την απόκρουση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής που λεηλατεί τις ζωές μας.
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ θα προσπαθήσει να αντιπαλέψει με όλα τα μέσα που διαθέτει τις πολιτικές των αλλεπάλληλων μνημονίων, της φτώχειας των απολύσεων, της αμάθειας και θα εμπνέεται από την ανάγκη για ένα πανεκπαιδευτικό κίνημα το οποίο, συντονισμένο με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας στην κατεύθυνση του πανεργατικού αγώνα, θα συγκρουστεί για να νικήσει. Αυτοί είναι όροι που σχετίζονται άμεσα με τη με τη συσπείρωση όλων των εκπαιδευτικών της περιοχής στο σωματείο, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιπαρατεθούμε με τη βαρβαρότητα,
Μόνο με ένα τέτοιο σωματείο θα μπορούμε να συμβάλλουμε και να είμαστε μέρος ενός μαζικού κινήματος αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής του συστήματος.
· Ένα σωματείο που δεν θα είναι ουρά και όμηρος των υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, αλλά θα παλεύει σε συντονισμό με τα άλλα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με κάθε προοδευτική συλλογικότητα εργαζομένων και νεολαίας, να ξεπεράσει τα όρια πάλης που αυτές θέτουν.
· Ένα σωματείο που δεν θα κατακερματίζεται σε συντεχνιακούς στόχους και διαιρέσεις που καθημερινά καλλιεργεί το Υπουργείο και η κυβερνητική πολιτική, αλλά θα ενώνει, αναπληρωτές και μόνιμους όλων των ειδικοτήτων, στη βάση των ισχυρών κοινών μας στόχων.
· Ένα σωματείο χώρο δημοκρατικής συζήτησης όλου του κλάδου που θα έχει διεκδικητική στάση απέναντι στη διοίκηση, που θα εναντιώνεται στα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις, που θα ορθώνεται αποφασιστικά ως εμπόδιο στις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό, που δε θα συγκαλύπτει τα προβλήματα και δε θα κουκουλώνει τις αδικίες.
· Ένα σωματείο που θα ξεδιπλώνει τη δράση του με αυτοτέλεια, που θα έχει παρέμβαση και άποψη σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν, που θα λειτουργεί συλλογικά σαν κύτταρο αγώνα, θα έχει πλούσια συνδικαλιστική, μορφωτική και πολιτιστική δράση.
Αυτό το σωματείο μπορεί να χτίζεται με τη μαζική ενεργητική συμμετοχή και πάλη των συναδέλφων στις Συνελεύσεις και στις αποφάσεις, στις συγκεντρώσεις, στις επιτροπές αγώνα, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες. Τα φετινά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση δυνάμωσαν τους δεσμούς αλληλεγγύης και αγωνιστικής ενότητας και δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε αποφασιστικά και μαζικά για να αντιμετωπίσουμε τη βάρβαρη επέλαση των δυνάμεων του συστήματος.


ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΣ
Παρά το γεγονός ότι την πλειοψηφία στο ΔΣ (5 έδρες στις 9) έχουν τα δίδυμα στηρίγματα της αδράνειας και της υποταγής (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ), αποφασίσαμε στις κρίσιμες αυτές στιγμές να διεκδικήσουμε τη θέση του προέδρου του Δ.Σ., καθώς και άλλες θέσεις στο προεδρείο, επιχειρώντας έτσι να σηματοδοτήσουμε την αλλαγή πορείας στα συνδικαλιστικά πράγματα του σωματείου μας και προσπαθώντας να κάνουμε πράξη την ανασυγκρότηση της ΕΛΜΕ.
Δηλώνουμε:
Δεν πρόκειται να μπούμε σε κανενός είδους συναλλαγές (ψήφισέ με, να σε ψηφίσω)
Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε για καμιά θέση στο προεδρείο ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ.
Δεν πρόκειται να γίνουμε μαριονέτες σε σχέδια τους. Αν προσπαθήσουν οι δυνάμεις αυτές να μας εκθέσουν ψηφίζοντας στο ΔΣ θέσεις που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του κλάδου, εμείς θα απευθυνθούμε στο σύνολο των καθηγητών της ΕΛΜΕ, καλώντας αμέσως Γενική Συνέλευση.
Δεν αποδεχόμαστε τη λογική του «αντιπροσωπευτικού προεδρείου», που παραγνωρίζει τη συγγένεια θέσεων και προγραμμάτων ανάμεσα στις διαφορετικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό χώρο.
Με βάση την αρνητική στάση που έχει η ΕΣΑΚ απέναντι στα μνημόνια και τις συνέπειές τους, την καλούμε να συγκροτήσουμε από κοινού προεδρείο, καθώς πιστεύουμε ότι η παρουσία της σ’ αυτό και ο συντονισμός της δράσης μας θα συμβάλει θετικά στην προάσπιση των συλλογικών μας συμφερόντων. Δεν είναι ώρα για περιχαρακώσεις και αποφυγή κοινής δράσης μέσα στο σωματείο.
Τέλος, όπως έχουμε δεσμευτεί προεκλογικά, θα ισχύσει η περιοδικότητα για τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας στο Δ.Σ, οι οποίοι μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα θα αντικατασταθούν από τους επόμενους εκλεγμένους του σχήματος. Θέλουμε έτσι να σηματοδοτήσουμε την αναγκαιότητα να τερματιστεί ο διαχωρισμός μεταξύ συνδικαλιστών και συναδέλφων.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!

ΚΑΡΔΙΤΣΑ19/12/2011
ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου