ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Το bullying και τα χωρίς συνοδούς μαθητικά δρομολόγια στη Θεσπρωτία

Το bullying απασχόλησε την τελευταία επιμορφωτική ημερίδα στη Θεσπρωτία για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το bullying όμως απασχολεί και τους γονείς στη Θεσπρωτία ακόμη και αν αγνοούν τον εγγλέζικο όρο.

Όπως για παράδειγμα μητέρα μαθήτριας που αναγκάζεται καθημερινά να μεταβαίνει στο σχολείο της με μαθητικό δρομολόγιο. Το κοριτσάκι καθημερινά γίνεται στόχος σχολίων εντός του λεωφορείου από μεγαλύτερους μαθητές και που τη φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση.

Συνοδός όμως στα λεωφορεία αυτά, που μεταφέρουν ανήλικους μαθητές δεν υπάρχει. Λόγοι οικονομίας έχουν καταργήσει τους συνοδούς που υπήρχαν παλιότερα και πλέον ο μόνος ενήλικος μέσα στο πούλμαν είναι ο οδηγός. Αυτός όμως ούτε αρμόδιος είναι να επιλύσει τέτοια ζητήματα και έχει να ασχοληθεί με το τιμόνι και την ασφαλή οδήγηση.

Παρά τα παράπονα που κατά καιρούς κάνουν τα παιδιά στους δασκάλους τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, όχι μόνο δεν έχει δοθεί η δέουσα λύση αλλά προωθούνται και νέες συγχωνεύσεις σχολείων που θα επιβάλουν και σε άλλα παιδάκια την καθημερινή ταλαιπωρία της μεταφοράς στο σχολείο τους με πούλμαν ή ταξί και όλα τα συνακόλουθα προβλήματα.

Βεβαίως η μεταφορά μαθητών είναι ένα καλό έσοδο για κάποιους επαγγελματικούς κλάδους. Όμως το νούμερο ένα είναι τα ίδια τα παιδιά. Περιμένουμε λοιπόν το ενδιαφέρον των αρμοδίων για τις κατάλληλες συνθήκες μεταφοράς των μικρών παιδιών πριν δημιουργηθούν άλλα και τραβάμε τα μαλλιά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου