ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΙΣ"

Στην τελευταία της σύσκεψη η Δράση Εκπαιδευτικών είχε αποφασίσει να οργανώσει προβολή της ταινίας "Η Μετανάστις" της ΘΕΑΤΟ, την Πέμπτη, 15 Δεκέμβρη, απογευματάκι προς βράδυ, σε αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Πλην όμως αυτή την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας, ζητώντας παράλληλα και οργάνωση συλλαλητηρίων. Παράλληλα και το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ πέρασε πρόταση πριν μια βδομάδα για διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στα Γιάννενα.

Εννοείται και εξυπακούεται πως η ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και που υποθέτουμε ότι εξαιτίας της στάσης της ΑΔΕΔΥ θα συμπέσουν την ίδια μέρα. Έτσι είναι αδύνατον να προβάλουμε την ίδια μέρα την ταινία και αναγκαστικά η προβολή θα μεταφερθεί για μετά τις γιορτές καθώς η άλλη βδομάδα δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο.

Ίσως έτσι να είναι και καλύτερα. Και να καταφέρουμε να οργανώσουμε καλύτερα την εκδήλωση που δεν αφορά απλώς σε μια συνηθισμένη προβολή μα στην απότιση φόρου τιμής στη συναδέλφισσά μας που τόσο ξαφνικά και τραγικά έφυγε από κοντά μας, τη δασκάλα του δημοτικού σχολείου Γαρδικίου, Χρύσα Γκορέζη.


Η Χρύσα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο πηγαίνοντας στο σχολείο της τα ξημερώματα της Τρίτης, 22 Νοεμβρίου 2011. Το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο και σε μια επικίνδυνη στροφή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Η Χρύσα ήταν μόλις 39 ετών μα πρόλαβε στη διάρκεια της σύντομης ζωής της να αφήσει έργο εξαιρετικό. Υπήρξε μέλος της ΘΕΑΤΟ και εργάστηκε στη διοργάνωση των πολιτιστικών της δράσεων αλλά και έλαβε μέρος στις παραστάσεις ως ερασιτέχνης ηθοποιός.

Γι' αυτό και σκεφτήκαμε πως ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη της και την προσφορά της θα ήταν η προβολή της ταινίας της ΘΕΑΤΟ, "Η Μετανάστις". Είχαμε ήδη έρθει σε επαφή και με τη ΘΕΑΤΟ και με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και είχαμε εκ μέρους τους την έγκριση να προχωρήσουμε στην εκδήλωση. Έτσι είμαστε σίγουροι πως μετά τις γιορτές θα βρούμε κατάλληλη ημερομηνία για την προβολή της ταινίας, απόσπασμα της οποίας μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και να διαπιστώσετε πως πέρα από τη συναισθηματική αξία που έχει για μας είναι εκπληκτική και η ποιότητα από καλλιτεχνική άποψη. Κι ας στηρίχτηκε το εγχείρημα σε ερασιτέχνες. Ή και ακριβώς γι' αυτό:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου