ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα εκπαιδευτικών της Θεσπρωτίας σε κοινή δράση και αγωνιστική συγκρότηση

Κάλεσμα εκπαιδευτικών της Θεσπρωτίας

σε κοινή δράση και αγωνιστική συγκρότηση

Συνάδελφοι

Συμμετείχαμε μαζικά στις απεργίες, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, δείχνοντας ότι δεν πάει άλλο με αυτή την πολιτική , η οποία πρέπει να ανατραπεί. Και στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη 2011 θα δηλώσουμε ξανά την αγωνιστική μας παρουσία! Όμως μετά την απεργία, τι;

Ή - να το πούμε διαφορετικά - ανάμεσα στις απεργίες, τι; Θα αφήνονται οι συνάδελφοι στην τύχη τους και θα περιμένουμε το επόμενο σάλπισμα της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ ή άλλων ηγεσιών, των οποίων ξέρουμε το ποιόν;

Πιστεύουμε ότι αυτή η λογική δε μας οδηγεί πουθενά, ή μάλλον μας οδηγεί στην απογοήτευση. Υπάρχει ανάγκη να οργανωθούμε, να κινητοποιηθούμε, να δημιουργήσουμε μια εστία αγωνιστικής συσπείρωσης και ένα δίκτυο λαϊκής αλληλεγγύης, ώστε κανείς συνάδελφος να μη νιώθει μόνος του, ευάλωτος και αδύναμος μπροστά στο βάρος των προβλημάτων που γεννά καθημερινά η βάρβαρη επίθεση. Μόνο η αγωνιστική μας κινητοποίηση μπορεί να μας δώσει κατεύθυνση και ελπίδα για το μέλλον!

Συνάδελφοι

Μας περιμένουν σκληρές μάχες. Μας χρειάζεται πίστη στη δύναμή μας, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσουμε το ενωμένο μέτωπο των αντιδραστικών κομμάτων. Δε χωράνε πια αυταπάτες. Αν δεν το κάνουμε εμείς, δε θα το κάνει κανείς για μας. Σωτήρες δεν υπάρχουν.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που το μόνο που πραγματικά κάνουν είναι να διαχειρίζονται την αναπαραγωγή τους. Και η ευθύνη των ΔΣ είναι μεγάλη όταν δεν καταφέρνουν να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους που απεργούν, ούτε πίσω από ένα πανό του συλλόγου τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Για αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε
και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Καταθέτουμε σε όλους τους συναδέλφους - δασκάλους, καθηγητές, αναπληρωτές, αδιόριστους - την πρόταση για τη δημιουργία μιας μόνιμης κοινής ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ που θα είναι ανοιχτή, θα αφουγκράζεται και θα δρα, ακριβώς για να εκφράσει τις αγωνίες και τις ανάγκες των συναδέλφων, θα ενώνει τις δυνάμεις και θα οργανώνει εκδηλώσεις για τον αγώνα που δίνουμε ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, δίπλα σε όλον τον ελληνικό λαό που δεινοπαθεί.

Είναι ανάγκη να βοηθήσουμε στη δημιουργία κοινού μετώπου
εκπαιδευτικών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας.

Φυσικά, δεν υποκαθιστούμε κανένα εκλεγμένο όργανο, ούτε διεκδικούμε να δημιουργήσουμε νέα παράταξη με το μάτι σε διαφόρων ειδών κάλπες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συμβάλουμε στη δράση, όχι να τη βραχυκυκλώσουμε.

Και σίγουρα δε θέλουμε να επιβάλουμε κανενός είδους ιδεολογική ή πολιτική ομπρέλα. Ο συνδετικός μας ιστός πιστεύουμε πως πρέπει να είναι η αντίθεση στην πολιτική του μνημονίου, της τρόικας και των ντόπιων εξυπηρετών της, μια πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας.

Νομίζουμε πως εκδηλώσεις - συζητήσεις για εκπαιδευτικά ή πολιτικά θέματα, προβολές ταινιών, συγκεντρώσεις , ανακοινώσεις, κάθε είδους δράσεις για ζητήματα που μας αφορούν και ό,τι άλλο σκεφτούμε μπορεί να πραγματοποιηθούν και να εκφραστούν όλες οι τάσεις και απόψεις μέσα στο κίνημα.

Για να αναγεννήσουμε τους συλλόγους μας σε όργανα δημοκρατικής συζήτησης και πάλης, υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.

Καλούμε σε μια πρώτη συζήτηση για τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα την Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011 και ώρα 6μμ στο Α΄ δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας.


Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας



_______________________________

  • Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Θεσπρωτίας που θα διαβάσουν την ανακοίνωση και συμφωνούν με όσα αναφέρει, να τυπώσουν το κείμενο και να το αναρτήσουν στους πίνακες ανακοινώσεων των σχολείων τους.
  • Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση σε μορφή word πατήστε Download
  • Επικοινωνήστε μαζί μας με: Σχόλια στο παρόν ιστολόγιο, αποστολή μηνυμάτων στο γκρουπ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Face Book, συμμετοχή στο forum ΧΑΡΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου