ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 2η συνάντηση μελών - αποφάσεις

Πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 18.00 η δεύτερη συνάντηση των μελών της ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.

Παραβρέθηκαν συνάδελφοι τόσο από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και από τη Δευτεροβάθμια και συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν.

Τη σύσκεψη απασχόλησε ιδιαίτερα το έγγραφο που εξέδωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κ. Ευάγγελος Τζάνης:






Και βλέπετε ιδίοις όμμασι γιατί μας απασχόλησε ιδιαίτερα. Τόσο τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας, αφού ο δικός τους Διευθυντής Εκπαίδευσης υπογράφει το έγγραφο, όσο και της Πρωτοβάθμιας καθώς ο κ. Τζάνης εισέρχεται και στα δικά μας χωράφια και κάνει προτάσεις που θίγουν όχι μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και την ουσία της παρεχόμενης παιδείας αφού φτάνει στο αδιανόητο σημείο να προτείνει ανθρώπους που δε διαθέτουν παιδαγωγική κατάρτιση να διδάσκουν μαθήματα στις δύο τελευταίες τάξεις και με μόνο, εμφανές τουλάχιστον, σκεπτικό το πώς θα βολευτεί το πλεονάζον προσωπικό της Δευτεροβάθμιας!

Την αναλυτική μας άποψη για το έγγραφο αυτό θα κοινοποιήσουμε με ανακοίνωση - καταγγελία που θα κυκλοφορήσουμε το συντομότερο δυνατό κι αφού με συνθήκες άμεσης δημοκρατίας επεξεργαστούμε το κείμενο και τις προτάσεις μας για το πραγματικά καυτό αυτό ζήτημα και που ήδη από διάφορους χώρους του διαδικτύου χαρακτηρίζεται ως βόμβα.

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι χάρη στην άμεση ενημέρωση που είχαμε για το θέμα αυτό από το μέλος του φόρουμ Ofisofi, από την Τρίτη ήδη μέλη της Δράσης Εκπαιδευτικών που παρακολουθήσαμε το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας, το θέσαμε υπόψη των συνδικαλιστών και ζητήσαμε να επιληφθούν του θέματος. Βέβαια είναι γνωστή η γραφειοκρατική δυσκαμψία των συνδικαλιστικών οργάνων και ναι μεν μας άκουσαν αλλά θα δουν λέει, θα ψάξουν, θα σκεφτούν και μετά ίσως και να αποφασίσουν αν θα κάνουν κάτι... Άλλο τόσο είναι γνωστό πως ενώ τους έχουμε προτείνει να βοηθήσουμε από τεχνικής σκοπιάς να αποκτήσει ο Σύλλογος φωνή στο διαδίκτυο, ώστε οι συνάδελφοι να ενημερώνονται άμεσα για όλα τα θέματα, κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν δείξει και επιμένουν με αναχρονιστικές μεθόδους να ενημερώνουν τους συναδέλφους με αποτέλεσμα τεράστια έλλειψη πληροφόρησης.

Το θέμα συζητήθηκε από όσο γνωρίζουμε και στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και αναμένονται και από κει αντιδράσεις. Όμως από τη μεριά της Πρωτοβάθμιας, όπως τονίσαμε και στα μέλη του ΔΣ το όλο ζήτημα με το έγγραφο του κ. Τζάνη συνδέεται με την απόφαση του δικού μας ΠΥΣΠΕ για ανάθεση σε καθηγητές φυσικής αγωγής να διδάξουν μουσική ο ένας και θεατρική αγωγή ο άλλος, στις αρχές της φετινής χρονιάς. Και αυτό το ζήτημα θυμίζουμε ότι μέλη της Δράσης Εκπαιδευτικών είχαν φέρει στο φως ενώ ο τοπικός μας σύλλογος δεν είχε πάρει χαμπάρι. Πάντως τώρα, κι αφού το θέμα έχει φτάσει μέχρι τη ΔΟΕ, ο τοπικός σύλλογος προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα και να ανακληθεί η απόφαση του ΠΥΣΠΕ, καθώς μάλιστα δε συνάδει με τις ανάλογες διατάξεις του νόμου.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν επίσης τα χαράτσια που σαν βροχή πέφτουν στα κεφάλια μας και η αναζήτηση τρόπων αντίδρασης στην απάνθρωπη τακτική εμείς να πληρώνουμε όλα τα σπασμένα της χώρας! Και με άγριες περικοπές μισθών και με εξουθενωτική φορολογία. Οδεύουμε σιγά σιγά σε καθεστώς σκλάβου που δε θα πληρώνεται καν για την εργασία του, απλά θα παίρνει ένα ποσό για μισθό που το κράτος με το άλλο χέρι θα του παίρνει πίσω ως φόρο!

Αρνητικά σχολίασαν τα μέλη της Δράσης Εκπαιδευτικών την πλήρη αδράνεια των τοπικών συνδικάτων για τη μαύρη επέτειο από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Επίσης σχολιάσαμε το κατέβασμα του πανό της Δράσης Εκπαιδευτικών από τα κάγκελα του 1ου Δημοτικού και με το αστείο επιχείρημα πως έκοβε τη θέα!!! Και να σημειώσω ότι λίγο αργότερα αφαιρέθηκε και το άλλο πανό που είχαμε βάλει στο 1ο Λύκειο Ηγουμενίτσας. Τη θέα έκοβε κι εκεί; Ή κάποιοι δεν αντέχουν ούτε να βλέπουν τα πανό μας; Και φροντίζουν να τα κατεβάζουν, ενοχλημένοι που κάποιοι εκπαιδευτικοί της Θεσπρωτίας εγκατέλειψαν τη ραστώνη του καναπέ και αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους...

Αν νομίζουν ότι τέτοιες ενέργειες θα μας απογοητεύσουν και θα μας φρενάρουν κάνουν μεγάλο λάθος. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει καθώς μάλιστα είναι ιδιαιτέρως θετικά τα σχόλια που ακούμε από τους συναδέλφους στα σχολεία. Εξάλλου είναι μονόδρομος η αντίσταση και ο αγώνας ενάντια στη βαρβαρότητα που βιώνουμε και που αδίστακτα αφαιρεί το ένα μετά το άλλο τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Στη χτεσινή μας σύσκεψη πήραμε επίσης απόφαση να τιμήσουμε τη μνήμη της συναδέλφισσας Χρύσας Γκορέζη που στις 22 Νοέμβρη έχασε τη ζωή της ενώ πήγαινε με το αυτοκίνητό της στο σχολείο όπου εργαζόταν. Για το σκοπό αυτό ανέλαβαν τα μέλη μας να επικοινωνήσουν με την ομάδα της Χρύσας, τη ΘΕΑΤΟ, και να ζητήσουν τη συνεργασία τους για προβολή της ταινίας "Μετανάστις" και παράλληλα να ζητήσουν την άδεια από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας για να χρησιμοποιήσουμε την αίθουσα που διαθέτει για προβολή. Να σημειώσω ότι ήδη έγιναν αυτές οι επαφές και η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Πέμπτη, 15 Δεκέμβρη, απόγευμα προς βραδάκι. Η ακριβής ώρα θα καθοριστεί σε συνεργασία με τους υπευθύνους του μουσείου.

Η επόμενη συνάντηση της Δράσης Εκπαιδευτικών ορίστηκε για την Τρίτη, ώρα 18.00, στο πρώτο δημοτικό Ηγουμενίτσας και συμφωνήσαμε την ίδια ώρα και μέρα να συναντιόμαστε κάθε εβδομάδα.

Στη συνάντηση αυτή θα υπάρξει και μίνι σεμινάριο σε θέματα διαδικτύου ώστε να μπορούν τα μέλη μας να ανεβάζουν υλικό στο ιστολόγιο της Δράσης Εκπαιδευτικών. (Στα σκαριά βρίσκεται και η ιδέα για διοργάνωση μαθημάτων πληροφορικής, αρκεί βεβαίως να μας διαθέσει κάποιο σχολείο το δικαίωμα χρήσης του εργαστηρίου του).

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα και έγιναν και άλλες προτάσεις και μελλοντικά θα δούμε τρόπους υλοποίησής τους. Πχ να απευθυνθούμε στους γονείς των μαθητών μας και ακόμη δίπλα στο τεράστιο σκοτάδι που θέλουν να μας επιβάλουν εμείς να βρούμε τρόπους να αφανίσουμε μες στο φως τα κατάμαυρα σχέδια τους. Ήδη σκεφτόμαστε ενόψει Χριστουγέννων ένα συναδελφικό γλεντάκι, αξιοποιώντας και την αυξημένη παρουσία μουσικών στη Δράση Εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου