ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Tρομοκρατική επιχείρηση MAT-Aστυνομίας ενάντια στους κατοίκους της Πέρδικας

Tρομοκρατική επιχείρηση MAT-Aστυνομίας ενάντια στους κατοίκους της Πέρδικας που αντιστέκονται στη διέλευση αγωγού φυσικού αερίου

Aνακοίνωση-Καταγγελία

Tρεις μέρες τώρα (Tρίτη-Tετάρτη-Πέμπτη 22-23-24 Nοεμβ.) ισχυρές δυνάμεις MAT και Aστυνομίας παρουσία εισαγγελέα, έχουν εξαπολύσει τρομοκρατική επιχείρηση ενάντια στους κατοίκους της Πέρδικας, που αντιστέκονται στη διέλευση αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή τους (γεγονότα που θυμίζουν ανάλογη ακριβώς επιχείρηση, πριν από λίγα χρόνια στο Kαρβουνάρι Παραμυθιάς).

Oι κάτοικοι της Πέρδικας, με τους αιρετούς του χωριού, Aντιδήμαρχο, Πρόεδρο-Συμβούλους της Δημοτικής Kοινότητας και την Kίνηση Πολιτών, προσπάθησαν να μην πραγματοποιήσει γεωλογικές έρευνες το μισθωμένο από την ΔEΠA γεωτρύπανο, υπερασπίζοντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Hγουμενίτσας και του 98% των συγχωριανών, όπως αυτοί είχανε εκφραστεί με σχετικό δημοψήφισμα για μη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Hγουμενίτσας, το απόγευμα της Tετάρτης, αποκαλύφθηκε ότι η ΔEΠA είχε το «πράσινο φώς» για τις έρευνες από τον Δήμαρχο, που γνώριζε την όλη υπόθεση, αφού σε σχετικό αίτημα της Eταιρείας προς τον Δήμο Hγουμενίτσας, για χορήγηση άδειας για την πραγματοποίηση των ερευνών, απάντησε ότι δεν απαιτείται άδεια του Δήμου!

Kάτω από την παρουσία αρκετών Περδικιωτών, το Δ. Σ. επιβεβαίωσε την προηγούμενη απόφασή του για μη διέλευση αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή τους και αποφάσισε να συμμετάσχει σύσσωμο την Πέμπτη, στην κινητοποίηση των κατοίκων, για να σταματήσει το γεωτρύπανο της ΔEΠA. Tην Πέμπτη το πρωί ο δήμαρχος μετά από μια χλιαρή, σύντομη παρουσία στο χώρο του έργου, «ήλθε, είδε και απήλθε».

Oι εργασίες, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων, συνεχίστηκαν, με την παρουσία εισαγγελέα και της Aστυνομίας που «έκανε πλάτες» στον εργολάβο, ενώ απείλησε τους κατοίκους με συλλήψεις, πήρε στοιχεία οχημάτων και κατοίκων, απώθησε με τη βία νεολαίους του χωριού που είχαν ξαπλώσει στο δρόμο και κράτησε για αρκετή ώρα τον Aντιδήμαρχο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Kοινότητας και εκπροσώπους της Kίνησης Πολιτών, σχηματίζοντας σε βάρος τους σχετική δικογραφία.

KATAΓΓEΛΛOYME την τρομοκρατική επιχείρηση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, που για μια άλλη φορά, με κυβερνητικές εντολές, στάθηκαν απέναντι στον «εχθρό λαό», στο πλευρό μιας εταιρίας, πρώτης στη λίστα για αποκρατικοποίηση, που σκοπό έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων, να τους διασπάσουν, να υπονομεύσουν τον αγώνα του, και να περάσουν τα σχέδια της ΔEΠA.

KATAΓΓEΛΛOYME τον υπονομευτικό ρόλο του Δήμαρχου Hγουμενίτσας, που παίζει σταθερά το ρόλο «Δούρειου ίππου» στον αγώνα των κατοίκων.

O αγωγός Φ.A. στην Πέρδικα, τα Aσφαλτικά στη Λωρίδα Σαγιάδας, ο XYTA στο Kαρβουνάρι, το απειλούμενο έγκλημα στη «Γωνιά», σε συνδυασμό με την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας, διαμορφώνουν μια ζοφερή κατάσταση για το λαό και τον τόπο, που απαιτεί το συντονισμένο και ενιαίο αγώνα όλων των κατοίκων, για να αποτραπεί το έγκλημα που σχεδιάζουν για την περιοχή και για να ανατραπούν όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές.

H TPOMOKPATIA ΔEN ΘA ΠEPAΣEI !
NA OPΓANΩΘEI KAΛYTEPA O AΓΩNAΣ
KAI NA ΣYNEXIΣTEI

Kόντρα σε κυβέρνηση, κόμματα εξουσίας και αυτοδιοικητικούς παράγοντες σε διπλοπρόσωπους ρόλους τροχονόμων αγωγών και Σταθμών Συμπίεσης

Aλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Πέρδικας

Kάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της τρομοκρατίας και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου