ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ Β/ΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ Β/ΜΙΑΣ

Ο δ/ντης β/θμιας Θεσπρωτίας, ως άξιος υπάλληλος και γνήσιος εκφραστής των πόθων του υπουργείου και όλων των υπηρετών της τρόικας, με τη γνωστή πρότασή του στην Περιφέρεια, έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους τους εκπαιδευτικούς ότι τα όνειρα των αφεντικών του δεν σταματούν στους μισθούς πείνας του νέου μισθολογίου.

Προτείνει λοιπόν να μην γίνουν μόνιμοι διορισμοί για τα επόμενα χρόνια αλλά «αξιοποίηση» των δεύτερων αναθέσεων , των μετακινήσεων από σχολείο σε σχολείο, από πρωί σε απόγευμα, ακόμα και στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού (μαθηματικοί, φυσικοί ,φιλόλογοι) και η πληρωμή με την ώρα!! Έτσι θα εξοικονομηθούν χρήματα- όπως λέει χαρακτηριστικά-και θα λειτουργούν καλύτερα τα σχολεία!!

Αντίστοιχα ο δ/ντής α/θμιας και το ΠΥΣΠΕ έκανε πράξη με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο από την αρχή της χρονιάς τη δεύτερη ανάθεση σε γυμναστές δημοτικών να διδάξουν, χωρίς να έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος, μουσική και θεατρική αγωγή! Και παρά τις διαμαρτυρίες του συλλόγου α/θμιας, του συλλόγου μουσικών και της ΔΟΕ, ακόμα δεν έγινε ανάκληση της πράξης!

Γίνεται λοιπόν φανερό στον καθένα ότι αυτό που ονειρεύονται και δρομολογούν είναι ένα σχολείο με εκπαιδευτικούς - λάστιχο, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς σταθερό ωράριο, μισθό και θέση, και χωρίς συνδικαλισμό. Αυτό που ετοιμάζουν είναι νέο κύμα συγχωνεύσεων, κατάργηση των διορισμών, απολύσεις- εφεδρείες, ακόμα πιο φτηνό «ευέλικτο» εκπαιδευτικό προσωπικό, φοβισμένο και χειραγωγήσιμο , ακόμα πιο φτηνό σχολείο για το κράτος με τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για βιβλία, θέρμανση, κλπ

Θέλουν εκπαιδευτικούς να περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο, από βαθμίδα σε βαθμίδα, εντός ή εκτός νομού, να πληρώνονται με την ώρα, να αγωνιούν αν θα κριθούν ανά πάσα στιγμή «πλεονάζοντες»,να γίνονται βορά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι

Μπροστά σ΄ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που καθημερινά γεννά θύματα, όχι μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς αλλά σε όλο τον εργαζόμενο λαό, πρέπει να μας βρουν ενωμένους απέναντί τους.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί α/θμιας και β/θμιας θα δεχτούν τα εφιαλτικά τους σχέδια, την ανατροπή όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την εργασιακή και μισθολογική τους εξαθλίωση.

Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των μαθητών μας!

Θα αντισταθούμε στις πολιτικές των μνημονίων και όλων των επίδοξων εκφραστών τους!

Καλούμε τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων από κοινού να οργανώσουν άμεσα στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο της διεύθυνσης, σα μια πρώτη αγωνιστική απάντηση.

Καλούμε ΔΟΕ, ΟΛΜΕ να πάρουν θέση.

ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου