ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σχετικά με την πρόταση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, μία απάντηση από το σύλλογο διδασκόντων του ΓΕΛ Μαργαριτίου

Μαργαρίτι, 8-12-2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών του ενιαίου μισθολογίου με το οποίο απωλέσαμε από 15- 40% των αποδοχών μας και πριν ακόμη καθαρογραφεί ο νέος προϋπολογισμός άγριας λιτότητας (ειδικά στο χώρο της εκπαίδευσης), άρχισαν και πάλι να ηχούν τα τύμπανα του πολέμου. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κοινοποίησε σε όλα τα σχολεία του νομού την πρότασή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση για τη… χρηστή αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού μια πρόταση που προαναγγέλλει πως κυβέρνηση και τρόικα φαντάζονται το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού. Ενός ακόμη πιο κακοπληρωμένου εργαζόμενου, με το φάσμα της απόλυσης σαν δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι του, χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και επιστημονικά δικαιώματα, με «ευελιξία» και «κινητικότητα». Προφανώς οι προτάσεις τις οποίες διαβάσαμε και με τις οποίες διαφωνούμε σφόδρα, δεν αποτελούν σκέψεις ενός. Αποτελούν αντικείμενο «διαλόγου» και «διαβούλευσης» και στόχευση κάθε κυβέρνησης των τελευταίων ετών.

Ως εκπαιδευτικοί- εργαζόμενοι επιστρέφουμε τις προτάσεις στον αποστολέα τους και δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε:

• Καμιά νέα συγχώνευση σχολικών μονάδων.
• Καμιά περαιτέρω μείωση των ήδη εξευτελιστικών αμοιβών μας.
• Καμιά αύξηση του ωραρίου μας που θα λειτουργήσει ως «δούρειος ίππος» απολύσεων.
• Καμιά εφεδρεία ή όπως αλλιώς θέλουν να «βαφτίσουν» τις απολύσεις.

Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους μας αλλά και κάθε εργαζόμενο του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αγωνιστική επαγρύπνηση και δράση όχι μόνο για να αποκρούσουμε τα νέα ειδεχθή μέτρα αλλά και για να διεκδικήσουμε:

• Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας.
• Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
• Αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας να προχωρήσει άμεσα σε κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας και συγκέντρωσης- συμβολικής κατάληψης των γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας . Επίσης καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας να συγκαλέσει γενική συνέλευση του συλλόγου για την περαιτέρω οργάνωση της δράσης μας.

Ο σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Μαργαριτίου

_______________

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=52397

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου