ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2011 ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ



38 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ζωντανό και επίκαιρο το εξεγερτικό, αντιϊμπεριαλιστικό μήνυμά του


H φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει το λαό και τη χώρα μπροστά σε νέα δεινά. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, εκλεκτού των τραπεζών, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, που επιβλήθηκε, με αφόρητες πιέσεις και πραξικοπηματικού χαρακτήρα επεμβάσεις, από την μαύρη συμμαχία ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ, με το συμβιβασμό του ντόπιου υποταγμένου πολιτικού προσωπικού και με τη συμμετοχή των παρακρατικών νοσταλγών της χούντας, είναι η κυβέρνηση των νέων μνημονίων και της πιο άγριας δανειακής σύμβασης.

Το Νοέμβρη του ’73 κορυφώθηκε ο αγώνας της νεολαίας και του λαού ενάντια στη χούντα, την αμερικανοστήριχτη στρατιωτικοφαστική δικτατορία, ενάντια στους αμερικάνους πάτρωνες και στους συμβιβασμένους υποτακτικούς της αστικής τάξης, κόντρα στις ηττοπαθείς λογικές και τις τάσεις συνδιαλλαγής με την δήθεν «φιλελευθεροποίηση Μαρκεζίνη». Κεντρικά συνθήματα εκείνου του αγώνα : «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ». Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν η νεολαία και ο λαός τιμούν την κορυφαία εκδήλωση με συγκεντρώσεις και πορείες στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, κρατώντας ζωντανό το νόημα του αγώνα.

Σήμερα η παγκόσμια γενικευμένη καπιταλιστική κρίση, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών, φορτώνουν μεγάλα βάρη στις πλάτες των λαών - και του δικού μας - με όργανα, τα συνήθη υποταγμένα αστικά επιτελεία. Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση, ετοιμάζεται να βάλει ακόμη πιο βαθιά το μαχαίρι στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων, των σπουδαστών και της νεολαίας,

• κάνοντας, το σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ,
ν’ ακούγεται συχνότερα και δυνατότερα απ’ όλο το λαό,

• φέρνοντας στο προσκήνιο τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων,
σ’ Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία,

• φέρνοντας «στην ημερήσια διάταξη» απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις,
εξεγέρσεις και όλες τις μορφές αγώνα που διαλέγουν οι καταπιεσμένοι.

ενάντια στα δεινά που τους φορτώνει το απάνθρωπο σύστημα του ιμπεριαλισμού και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης,

ενάντια στην πολιτική της πείνας, της φτώχειας, της ανεργίας, των περικοπών, της εφεδρείας και των απολύσεων, που επιβάλλουν ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ κλπ. και υλοποιεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, συντρίβοντας τη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων.

Στον δρόμο του Πολυτεχνείου λοιπόν ξανά και ξανά, στον δρόμο του αγώνα, η νεολαία και ο λαός θ’ ανοίξουν τη λεωφόρο της ελπίδας, της αντίστασης, της ανατροπής, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, φέρνοντας ένα νέο κόσμο ανθρωπιάς, ενάντια στη βαρβαρότητα και στο νέο μεσαίωνα.


Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Όλοι την Πέμπτη, 17/11, ώρα 6μμ, στην Πλατεία Δημαρχείου

Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, ΕΛΜΕ Θεσ/τίας, Σύλλογος υπαλλήλων Π. Ε. Θεσ/τίας, Πρωτοβουλία εργαζομένων



Ήταν όλοι εκεί. Οι φοιτητές των ΤΕΙ πρώτα πρώτα. Αφού το φοιτητικό κίνημα είναι ο πρωταγωνιστής της ημέρας του Πολυτεχνείου. Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων που συσπειρώνει εργαζόμενους της πόλης μας τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Ο σύλλογος των εργαζομένων στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας και νυν Περιφερειακή Ενότητα. Και όλος ο κόσμος που τέτοια μέρα νιώθει ότι πρέπει να αγωνιστική συγκέντρωση να τιμήσει το Πολυτεχνείο!

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμμετείχαν ενώ οι διοργανωτές κάλεσαν και όποιον άλλον ήθελε να μιλήσει να πάρει το μικρόφωνο. Κατά σειρά πήραν το λόγο ο Λ.Μ., πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών των ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, η εκπρόσωπος της τοπικής ΕΛΜΕ (που τη βλέπουμε και στην παραπάνω φωτογραφία), η Ρ.Γ. από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων και ο Π.Α. από το σύλλογο εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Παρουσία στη συγκέντρωση είχαν και η ομάδα "Κελί της Ελευθερίας" με δικό τους πανό, δε θέλησαν όμως να μιλήσουν από μικροφώνου.









Διαβάστε περισσότερα για την πορεία εδώ

http://paideia.forumotion.com/t570-topic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου