ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΛΜΕ - ΣΥΛΛ. ΠΕ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πλατεία Δημαρχείου ώρα 10 το πρωί - 1/12/2011

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, εργαζόμενοι ξεσηκωθείτε!

Όλοι στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη -

Συγκέντρωση 10 π. μ., Πλατεία Δημαρχείου

Την «εθιμοτυπική» απεργία για τον Προϋπολογισμό κήρυξαν οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που μετά τη μεγαλειώδη απεργία της 19ης Οκτώβρη, σιώπησαν. Ενώ η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου φούντωνε, αυτοί παρακολουθούσαν άναυδοι τις πολιτικές εξελίξεις. Ποτέ δεν είχαν, γιατί δεν θέλησαν να έχουν, ένα συνολικό σχέδιο συντονισμού, κλιμάκωσης, την λογική του δυναμικού παρατεταμένου αγώνα. Στη συνολική επίθεση του συστήματος, κάτω από την πίεση του κόσμου, αυτοί απαντάνε με 24ωρες απεργίες-«λιανοντουφεκιές».
Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η φτώχεια, η πείνα και η ανεργία τρέχει στους δρόμους της χώρας, την ώρα που πολλά νοικοκυριά μένουν χωρίς ηλεκτρικό και σε πολλές λαϊκές οικογένειες λείπει το φαΐ, την ώρα που τα χαράτσια έρχεται το ένα μετά το άλλο και τα χιλιάδες χαρτιά της απόλυσης, «εφεδρείας» φθάνουν στα εργατικά σπίτια, δημιουργώντας ένα εφιαλτικό τοπίο στον εργαζόμενο λαό. Ο ταξικός κρατικός προϋπολογισμός, η νέα δανειακή σύμβαση θα είναι τα εργαλεία της νέας πιο άγριας ληστείας των εργαζομένων.

Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, παρά τη διαφαινόμενη παντοδυναμία του βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Εκεί που μας λέγανε ότι η Ελλάδα είναι το «μαύρο πρόβατο», φαίνεται ότι η κρίση αγκαλιάζει πλέον όλη την Ε.Ε., Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κλπ. Η Ευρωζώνη βρίσκεται υπό διάλυση. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στο εσωτερικό της ΕΕ δυναμώνουν. Ο νομισματικός πόλεμος φουντώνει, με το Ευρώ να απειλείται με κατάρρευση. Ο κόσμος αυτός, του πλούτου και του κεφαλαίου, που τόσα χρόνια ρούφηξε κυριολεκτικά τον ιδρώτα και το αίμα των λαών σε ένα πράγμα είναι σύμφωνος, πώς να διασφαλίσει τα κέρδη του, πώς να φορτώσει τα σπασμένα της κρίσης στο μόνιμο υποζύγιο, στο λαό και την εργατική τάξη.

Στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε ακόμη πιο βαθιά κρίση, γι αυτό έριξε στη μάχη και τις εφεδρείες του. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, τρικομματικό υβριδικό δημιούργημα αυτού του συστήματος, δεν είναι κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», αλλά εθνικής υποτέλειας. Οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και οι κομισάριοι τους Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο, Γιούνγκερ, Ρεν, και η ντόπια ολιγαρχία ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις για να αλυσοδέσουν το λαό και να λεηλατήσουν τη χώρα. Αυτοί επιτάσσουν και Έλληνες υπουργοί εκτελούν. Για να αποκαλύψουν ποιος είναι το αφεντικό και να ρεζιλέψουν κυριολεκτικά τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς, έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν εντελώς κυνικά και να πάρουν και τις υπογραφές τους. Δεν έφτανε η τρόϊκα και ο Γερμανός αρμοστής Ράϊχενμπαχ με την Ομάδα Κρούσης του. Η χώρα έχει τεθεί υπό καθεστώς επιτροπείας.

Η εμφάνιση στο προσκήνιο του λαϊκού παράγοντα αναγκάζει το σύστημα, πέρα από τη αισχρό εκβιασμό των ΜΜΕ και τον διασπαστικό κοινωνικό αυτοματισμό, να χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά, όλο και πιο έντονα την καταστολή και την τρομοκρατία, ενώ στη φαρέτρα του μπαίνει και η μανούβρα των εκλογών, ο αποπροσανατολισμός και οι εκλογικές αυταπάτες.

Απέναντι σε αυτό το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, κυβέρνησης-ΕΕ-εργοδοσίας, η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία ένα πράγμα έχει να προβάλει, το μέτωπο των εργαζομένων, τον δικό του, από τα κάτω, συντονισμένο, δυναμικό και παρατεταμένο αγώνα.

Τούτη την ύστατη ώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ας αφήσουμε τις χωριστές συγκεντρώσεις, και ας γίνουμε μια συγκέντρωση, μια διαδήλωση, ένα ποτάμι οργής, ένα παλλαϊκό-πανεργατικό μέτωπο αντίστασης.

Με Γενικές συνελεύσεις, μέσα από τα σωματεία, με επιτροπές αγώνα,
με καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις

Να ανατρέψουμε τη κυβερνητική πολιτική της πείνας, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης. Για να φύγουν από τη χώρα τρόικα - ΕΕ - ΔΝΤ

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΕΛΜΕ Θεσ/τίας, Σύλλογος υπαλλήλων Π. Ε. Θεσ/τίας
Πρωτοβουλία Eργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου