ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Θεσπρωτία: Μια ακόμα συνέλευση χωρίς απόφαση

Πώς μεθοδεύτηκε από ΕΣΑΚ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ

για να υπάρξει μια ακόμα συνέλευση χωρίς απόφαση
Δυστυχώς η τακτική συνέλευση του συλλόγου μας κατέληξε ακόμα μια φορά χωρίς απόφαση. Έτσι αποφάσισαν ΕΣΑΚ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, βάζοντας τρικλοποδιές και εμπόδια, που τόσο καλά ξέρουν να χρησιμοποιούν!

Θέσαμε ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία, την απλή και αυτονόητη πρόταση, να υπάρξει συνεννόηση με άλλους συλλόγους μέσα από κοινή σύσκεψη, ώστε να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη και ενωτική συγκέντρωση στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όμως οι παραπάνω δυνάμεις δεν ήθελαν αυτή τη φοβερή και τρομερή πρόταση, η καθεμιά για δικούς της λόγους!
Αφού λοιπόν προσπάθησαν να απομαζικοποιήσουν τη συνέλευση- ο πρόεδρος στο τέλος μιλούσε επί 45! λεπτά, με την ανοχή του προεδρείου-άρχισαν να καθυστερούν την ψηφοφορία με διάφορες προφάσεις.
Πρώτη η ΔΑΚΕ, αφού έβγαλε τις αγωνιστικές κορόνες της, έβαλε ζήτημα απαρτίας. Είναι κάτι που το κάνει ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι που αντέχουν να κάτσουν μέχρι το τέλος. Πρόκειται για φτηνό τερτίπι. Μια συνέλευση που ξεκινά με 150 συναδέλφους και καταλήγει, μετά τρεις ώρες, με 50, όχι μόνο θεωρείται ότι έχει απαρτία, αλλά επιβάλλεται να πάρει απόφαση, γιατί στην επόμενη συνέλευση, δε θα έχει λόγο να παραμείνει κανείς!

Μετά η ΕΣΑΚ- δια του προέδρου πάντα- αντιπροτείνει να πάμε με το Εργατικό Κέντρο, δηλαδή στο ΠΑΜΕ. Τι πρωτότυπο!

Αφού μας έκαναν τη χάρη να μη θέσουν σε ψηφοφορία !!! την πρόταση για απαρτία, επανέρχεται η ΔΑΚΕ , προτείνοντας αυτή τη φορά να καταθέσει στεφάνι το δ.σ. το πρωί, μαζί με τα σχολεία.

Τέλος ετοιμάζει άλλη πρόταση η ΠΑΣΚ να πάμε λέει στην Περιφέρεια να κάνουμε Πανηπειρωτική πορεία!
Κάπου εκεί ξαναβάζει θέμα απαρτίας και καταμέτρησης η ΔΑΚΕ , λες και είναι πια τόσο σοβαρό το ζήτημα που διακυβεύεται το κύρος του συλλόγου!! Μιας απόφασης που θα μπορούσε να την πάρει –ως όφειλε-και το δ.σ. , όπως κάνουν δεκάδες συμβούλια ανά την Ελλάδα!

Μετά από διαμαρτυρίες συναδέλφων προς το προεδρείο να μπουν οι προτάσεις επιτέλους σε ψηφοφορία, έρχεται πάλι ο πρόεδρος να δώσει τη λύση. Προτείνει να μη γίνει ψηφοφορία, αλλά συγκερασμός των προτάσεων. Αλλά «ξέχασε» στον συγκερασμό να συμπεριλάβει και την πρόταση της Πρωτοβουλίας! Στο τέλος πέτυχαν αυτό που ήθελαν, να διαλυθεί η συνέλευση, χωρίς απόφαση.
Μετά από όλα αυτά, ένα έχω να πω: ΕΛΕΟΣ

Ρέα Γραμματά


Αναδημοσίευση άρθρου από http://paideia.forumotion.com/t520-topic#1602

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου