ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ εν δράσει: Ετοιμασία των πανό για την απεργία!

Χτες βράδυ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, συγκροτήσαμε την επιτροπή αγώνα εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας, τη ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, όπως αποφάσισαν να τη βαφτίσουν οι παριστάμενοι.

Και σήμερα ανασκουμπωθήκαμε και βάλαμε μπροστά την πρώτη μας επίσημη δράση, την ετοιμασία των πανό για την αυριανή απεργία:




ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δράση Εκπαιδευτικών

Κι έπειτα ήρθε η ώρα της ανάρτησης του πρώτου πανό. Στο 1ο Δημοτικό της Ηγουμενίτσας:




Κι έπειτα στο 1ο λύκειο της πόλης. Αφού η ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ συσπειρώνει εκπαιδευτικούς και της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας ενώ τα ιδρυτικά της μέλη ζήτησαν να απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής και σε άλλους φορείς της εκπαίδευσης του τόπου μας: Σε άνεργους εκπαιδευτικούς, σε εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ, σε μαθητικά συμβούλια κλπ.


Το ανέβασμα του πανό στο 1ο Λύκειο

Το τρίτο πανό το κρατήσαμε για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση.

Στην Πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας. Ώρα 10 το πρωί.

Εκεί που καλούν με κοινή τους ανακοίνωση η ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περ. Ενότητας Θεσπρωτίας και η Πρωτοβουλία Εργαζομένων.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΛΜΕ - ΣΥΛΛ. ΠΕ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πλατεία Δημαρχείου ώρα 10 το πρωί - 1/12/2011

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, εργαζόμενοι ξεσηκωθείτε!

Όλοι στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη -

Συγκέντρωση 10 π. μ., Πλατεία Δημαρχείου

Την «εθιμοτυπική» απεργία για τον Προϋπολογισμό κήρυξαν οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που μετά τη μεγαλειώδη απεργία της 19ης Οκτώβρη, σιώπησαν. Ενώ η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου φούντωνε, αυτοί παρακολουθούσαν άναυδοι τις πολιτικές εξελίξεις. Ποτέ δεν είχαν, γιατί δεν θέλησαν να έχουν, ένα συνολικό σχέδιο συντονισμού, κλιμάκωσης, την λογική του δυναμικού παρατεταμένου αγώνα. Στη συνολική επίθεση του συστήματος, κάτω από την πίεση του κόσμου, αυτοί απαντάνε με 24ωρες απεργίες-«λιανοντουφεκιές».
Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η φτώχεια, η πείνα και η ανεργία τρέχει στους δρόμους της χώρας, την ώρα που πολλά νοικοκυριά μένουν χωρίς ηλεκτρικό και σε πολλές λαϊκές οικογένειες λείπει το φαΐ, την ώρα που τα χαράτσια έρχεται το ένα μετά το άλλο και τα χιλιάδες χαρτιά της απόλυσης, «εφεδρείας» φθάνουν στα εργατικά σπίτια, δημιουργώντας ένα εφιαλτικό τοπίο στον εργαζόμενο λαό. Ο ταξικός κρατικός προϋπολογισμός, η νέα δανειακή σύμβαση θα είναι τα εργαλεία της νέας πιο άγριας ληστείας των εργαζομένων.

Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, παρά τη διαφαινόμενη παντοδυναμία του βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Εκεί που μας λέγανε ότι η Ελλάδα είναι το «μαύρο πρόβατο», φαίνεται ότι η κρίση αγκαλιάζει πλέον όλη την Ε.Ε., Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κλπ. Η Ευρωζώνη βρίσκεται υπό διάλυση. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στο εσωτερικό της ΕΕ δυναμώνουν. Ο νομισματικός πόλεμος φουντώνει, με το Ευρώ να απειλείται με κατάρρευση. Ο κόσμος αυτός, του πλούτου και του κεφαλαίου, που τόσα χρόνια ρούφηξε κυριολεκτικά τον ιδρώτα και το αίμα των λαών σε ένα πράγμα είναι σύμφωνος, πώς να διασφαλίσει τα κέρδη του, πώς να φορτώσει τα σπασμένα της κρίσης στο μόνιμο υποζύγιο, στο λαό και την εργατική τάξη.

Στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε ακόμη πιο βαθιά κρίση, γι αυτό έριξε στη μάχη και τις εφεδρείες του. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, τρικομματικό υβριδικό δημιούργημα αυτού του συστήματος, δεν είναι κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», αλλά εθνικής υποτέλειας. Οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και οι κομισάριοι τους Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο, Γιούνγκερ, Ρεν, και η ντόπια ολιγαρχία ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις για να αλυσοδέσουν το λαό και να λεηλατήσουν τη χώρα. Αυτοί επιτάσσουν και Έλληνες υπουργοί εκτελούν. Για να αποκαλύψουν ποιος είναι το αφεντικό και να ρεζιλέψουν κυριολεκτικά τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς, έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν εντελώς κυνικά και να πάρουν και τις υπογραφές τους. Δεν έφτανε η τρόϊκα και ο Γερμανός αρμοστής Ράϊχενμπαχ με την Ομάδα Κρούσης του. Η χώρα έχει τεθεί υπό καθεστώς επιτροπείας.

Η εμφάνιση στο προσκήνιο του λαϊκού παράγοντα αναγκάζει το σύστημα, πέρα από τη αισχρό εκβιασμό των ΜΜΕ και τον διασπαστικό κοινωνικό αυτοματισμό, να χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά, όλο και πιο έντονα την καταστολή και την τρομοκρατία, ενώ στη φαρέτρα του μπαίνει και η μανούβρα των εκλογών, ο αποπροσανατολισμός και οι εκλογικές αυταπάτες.

Απέναντι σε αυτό το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, κυβέρνησης-ΕΕ-εργοδοσίας, η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία ένα πράγμα έχει να προβάλει, το μέτωπο των εργαζομένων, τον δικό του, από τα κάτω, συντονισμένο, δυναμικό και παρατεταμένο αγώνα.

Τούτη την ύστατη ώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ας αφήσουμε τις χωριστές συγκεντρώσεις, και ας γίνουμε μια συγκέντρωση, μια διαδήλωση, ένα ποτάμι οργής, ένα παλλαϊκό-πανεργατικό μέτωπο αντίστασης.

Με Γενικές συνελεύσεις, μέσα από τα σωματεία, με επιτροπές αγώνα,
με καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις

Να ανατρέψουμε τη κυβερνητική πολιτική της πείνας, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης. Για να φύγουν από τη χώρα τρόικα - ΕΕ - ΔΝΤ

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΕΛΜΕ Θεσ/τίας, Σύλλογος υπαλλήλων Π. Ε. Θεσ/τίας
Πρωτοβουλία Eργαζομένων

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ στην απεργία στις 1 Δεκέμβρη!

Ο ιμπεριαλισμός - καπιταλισμός πνιγμένος από τις αντιφάσεις του βγαίνει… δεύτερος ενώ παίζει μόνος του. Η λυκοσυμμαχία της ΕΕ σε κρίση, το ευρώ υπό αίρεση, όλα στον αέρα. Στα αδιέξοδά του το σύστημα βρίσκει τη γνωστή διέξοδο: την ένταση του ταξικού πολέμου ενάντια στους εργαζόμενους και την εργατική τάξη.

Η συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ έδωσαν την πιο αντιδραστική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. «Εργο» της θα είναι το «συναινετικό» (για τα κέντρα εξουσίας) πέρασμα της νέας δανειακής σύμβασης και των βάρβαρων συνοδευτικών μέτρων, που μπροστά τους αυτά που έχουν ήδη παρθεί θα φαντάζουν «ήπια προσαρμογή»: Το ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, ο πιο ταξικός και αντιλαϊκός προϋπολογισμός που έχει –ίσως- γίνει ποτέ, η καταβαράθρωση των συντάξεων, η νέα φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, η γενίκευση των απολύσεων είναι το προαποφασισμένο έργο της νέας κυβέρνησης!

Γενικεύεται καθημερινά η εφιαλτική εικόνα μιας κοινωνίας ανέργων και φτωχών με διαλυμένα νοσοκομεία και σχολεία, με σπίτια χωρίς ρεύμα, με προοπτική το απόλυτο τίποτα
Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις του διήμερου 19-20 Οκτώβρη αποτέλεσαν ένα συγκλονιστικό σταθμό της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Εκατομμύρια εργαζόμενοι απέργησαν και εκατοντάδες χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας σε κινητοποιήσεις που σε επίπεδο μαζικότητας είχε να δει η χώρα 35 χρόνια.

Λίγες μέρες μετά οι παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη μετατράπηκαν σε μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στη βαρβαρότητα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Αυτή η ορμητική είσοδος των μαζών στο προσκήνιο είναι ένα σπουδαίο γεγονός που έχει οξύνει τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις ενός συστήματος το οποίο δείχνει ωμά τα καταστροφικά του χαρακτηριστικά.

Ακόμα κι αν υπάρχει στο λαό μια προσωρινή αμηχανία στην προσπάθειά του να βρει αγωνιστική διέξοδο, τα κόλπα του συστήματος ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Η απεργία στις 1 Δεκέμβρη αποτελεί την πρώτη παρουσία του εργατικού κινήματος μετά την αντιδραστική συγκυβέρνηση. Με αυτή την έννοια, είναι σημαντική η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές διαδηλώσεις.

Ιδιαίτερα στο δημόσιο τομέα, όπου εφαρμόζεται η «εφεδρεία» και στρώνεται ο δρόμος στις πιο δραστικές λύσεις των άμεσων απολύσεων, η απεργία της 1/12 πρέπει να αποτελέσει μια νέα αρχή για κλιμακούμενους απεργιακούς αγώνες που θα ανατρέψουν την πολιτική αυτή.

Ταυτόχρονα, πρέπει σε κάθε χώρο δουλειάς να συγκροτηθούν κάθε είδους συλλογικότητες για να περνάει η οργάνωση των αγώνων που έρχονται από τα κάτω, από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ούτε θέλουν ούτε μπορούν.

• Κανένας άνθρωπος χωρίς δουλειά και φαγητό – κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις!
• Κάτω ο προϋπολογισμός της εξαθλίωσης!
• Ενάντια στη βαρβαρότητα που θα προωθήσει η νέα κυβερνητική λυκοσυμμαχία!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Η επιτροπή αγώνα είναι πλέον γεγονός! Και το όνομα αυτής:

ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Δράση πρώτη σήμερα, 30 του Νοέμβρη: Ώρα 16.00 ραντεβού στα ΤΕΙ να ετοιμάσουμε πανό για την απεργία της 1ης Δεκέμβρη!

Δράση δεύτερη: Απεργιακή συγκέντρωση, 1η Δεκέμβρη, ώρα 10 το πρωί στην Πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας.

Δράση τρίτη: Την Τετάρτη, 7 Δεκέμβρη 2011, ώρα 18.00 ραντεβού στο 1ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας για σύσκεψη και νέες αποφάσεις.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα εκπαιδευτικών της Θεσπρωτίας σε κοινή δράση και αγωνιστική συγκρότηση

Κάλεσμα εκπαιδευτικών της Θεσπρωτίας

σε κοινή δράση και αγωνιστική συγκρότηση

Συνάδελφοι

Συμμετείχαμε μαζικά στις απεργίες, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, δείχνοντας ότι δεν πάει άλλο με αυτή την πολιτική , η οποία πρέπει να ανατραπεί. Και στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη 2011 θα δηλώσουμε ξανά την αγωνιστική μας παρουσία! Όμως μετά την απεργία, τι;

Ή - να το πούμε διαφορετικά - ανάμεσα στις απεργίες, τι; Θα αφήνονται οι συνάδελφοι στην τύχη τους και θα περιμένουμε το επόμενο σάλπισμα της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ ή άλλων ηγεσιών, των οποίων ξέρουμε το ποιόν;

Πιστεύουμε ότι αυτή η λογική δε μας οδηγεί πουθενά, ή μάλλον μας οδηγεί στην απογοήτευση. Υπάρχει ανάγκη να οργανωθούμε, να κινητοποιηθούμε, να δημιουργήσουμε μια εστία αγωνιστικής συσπείρωσης και ένα δίκτυο λαϊκής αλληλεγγύης, ώστε κανείς συνάδελφος να μη νιώθει μόνος του, ευάλωτος και αδύναμος μπροστά στο βάρος των προβλημάτων που γεννά καθημερινά η βάρβαρη επίθεση. Μόνο η αγωνιστική μας κινητοποίηση μπορεί να μας δώσει κατεύθυνση και ελπίδα για το μέλλον!

Συνάδελφοι

Μας περιμένουν σκληρές μάχες. Μας χρειάζεται πίστη στη δύναμή μας, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσουμε το ενωμένο μέτωπο των αντιδραστικών κομμάτων. Δε χωράνε πια αυταπάτες. Αν δεν το κάνουμε εμείς, δε θα το κάνει κανείς για μας. Σωτήρες δεν υπάρχουν.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που το μόνο που πραγματικά κάνουν είναι να διαχειρίζονται την αναπαραγωγή τους. Και η ευθύνη των ΔΣ είναι μεγάλη όταν δεν καταφέρνουν να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους που απεργούν, ούτε πίσω από ένα πανό του συλλόγου τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Για αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε
και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Καταθέτουμε σε όλους τους συναδέλφους - δασκάλους, καθηγητές, αναπληρωτές, αδιόριστους - την πρόταση για τη δημιουργία μιας μόνιμης κοινής ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ που θα είναι ανοιχτή, θα αφουγκράζεται και θα δρα, ακριβώς για να εκφράσει τις αγωνίες και τις ανάγκες των συναδέλφων, θα ενώνει τις δυνάμεις και θα οργανώνει εκδηλώσεις για τον αγώνα που δίνουμε ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, δίπλα σε όλον τον ελληνικό λαό που δεινοπαθεί.

Είναι ανάγκη να βοηθήσουμε στη δημιουργία κοινού μετώπου
εκπαιδευτικών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας.

Φυσικά, δεν υποκαθιστούμε κανένα εκλεγμένο όργανο, ούτε διεκδικούμε να δημιουργήσουμε νέα παράταξη με το μάτι σε διαφόρων ειδών κάλπες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συμβάλουμε στη δράση, όχι να τη βραχυκυκλώσουμε.

Και σίγουρα δε θέλουμε να επιβάλουμε κανενός είδους ιδεολογική ή πολιτική ομπρέλα. Ο συνδετικός μας ιστός πιστεύουμε πως πρέπει να είναι η αντίθεση στην πολιτική του μνημονίου, της τρόικας και των ντόπιων εξυπηρετών της, μια πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας.

Νομίζουμε πως εκδηλώσεις - συζητήσεις για εκπαιδευτικά ή πολιτικά θέματα, προβολές ταινιών, συγκεντρώσεις , ανακοινώσεις, κάθε είδους δράσεις για ζητήματα που μας αφορούν και ό,τι άλλο σκεφτούμε μπορεί να πραγματοποιηθούν και να εκφραστούν όλες οι τάσεις και απόψεις μέσα στο κίνημα.

Για να αναγεννήσουμε τους συλλόγους μας σε όργανα δημοκρατικής συζήτησης και πάλης, υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.

Καλούμε σε μια πρώτη συζήτηση για τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα την Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011 και ώρα 6μμ στο Α΄ δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας.


Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας



_______________________________

  • Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Θεσπρωτίας που θα διαβάσουν την ανακοίνωση και συμφωνούν με όσα αναφέρει, να τυπώσουν το κείμενο και να το αναρτήσουν στους πίνακες ανακοινώσεων των σχολείων τους.
  • Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση σε μορφή word πατήστε Download
  • Επικοινωνήστε μαζί μας με: Σχόλια στο παρόν ιστολόγιο, αποστολή μηνυμάτων στο γκρουπ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Face Book, συμμετοχή στο forum ΧΑΡΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2011 ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ



38 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ζωντανό και επίκαιρο το εξεγερτικό, αντιϊμπεριαλιστικό μήνυμά του


H φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει το λαό και τη χώρα μπροστά σε νέα δεινά. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, εκλεκτού των τραπεζών, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, που επιβλήθηκε, με αφόρητες πιέσεις και πραξικοπηματικού χαρακτήρα επεμβάσεις, από την μαύρη συμμαχία ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ, με το συμβιβασμό του ντόπιου υποταγμένου πολιτικού προσωπικού και με τη συμμετοχή των παρακρατικών νοσταλγών της χούντας, είναι η κυβέρνηση των νέων μνημονίων και της πιο άγριας δανειακής σύμβασης.

Το Νοέμβρη του ’73 κορυφώθηκε ο αγώνας της νεολαίας και του λαού ενάντια στη χούντα, την αμερικανοστήριχτη στρατιωτικοφαστική δικτατορία, ενάντια στους αμερικάνους πάτρωνες και στους συμβιβασμένους υποτακτικούς της αστικής τάξης, κόντρα στις ηττοπαθείς λογικές και τις τάσεις συνδιαλλαγής με την δήθεν «φιλελευθεροποίηση Μαρκεζίνη». Κεντρικά συνθήματα εκείνου του αγώνα : «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ». Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν η νεολαία και ο λαός τιμούν την κορυφαία εκδήλωση με συγκεντρώσεις και πορείες στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, κρατώντας ζωντανό το νόημα του αγώνα.

Σήμερα η παγκόσμια γενικευμένη καπιταλιστική κρίση, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών, φορτώνουν μεγάλα βάρη στις πλάτες των λαών - και του δικού μας - με όργανα, τα συνήθη υποταγμένα αστικά επιτελεία. Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση, ετοιμάζεται να βάλει ακόμη πιο βαθιά το μαχαίρι στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων, των σπουδαστών και της νεολαίας,

• κάνοντας, το σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ,
ν’ ακούγεται συχνότερα και δυνατότερα απ’ όλο το λαό,

• φέρνοντας στο προσκήνιο τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων,
σ’ Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία,

• φέρνοντας «στην ημερήσια διάταξη» απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις,
εξεγέρσεις και όλες τις μορφές αγώνα που διαλέγουν οι καταπιεσμένοι.

ενάντια στα δεινά που τους φορτώνει το απάνθρωπο σύστημα του ιμπεριαλισμού και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης,

ενάντια στην πολιτική της πείνας, της φτώχειας, της ανεργίας, των περικοπών, της εφεδρείας και των απολύσεων, που επιβάλλουν ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ κλπ. και υλοποιεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, συντρίβοντας τη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων.

Στον δρόμο του Πολυτεχνείου λοιπόν ξανά και ξανά, στον δρόμο του αγώνα, η νεολαία και ο λαός θ’ ανοίξουν τη λεωφόρο της ελπίδας, της αντίστασης, της ανατροπής, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, φέρνοντας ένα νέο κόσμο ανθρωπιάς, ενάντια στη βαρβαρότητα και στο νέο μεσαίωνα.


Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Όλοι την Πέμπτη, 17/11, ώρα 6μμ, στην Πλατεία Δημαρχείου

Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, ΕΛΜΕ Θεσ/τίας, Σύλλογος υπαλλήλων Π. Ε. Θεσ/τίας, Πρωτοβουλία εργαζομένων



Ήταν όλοι εκεί. Οι φοιτητές των ΤΕΙ πρώτα πρώτα. Αφού το φοιτητικό κίνημα είναι ο πρωταγωνιστής της ημέρας του Πολυτεχνείου. Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων που συσπειρώνει εργαζόμενους της πόλης μας τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Ο σύλλογος των εργαζομένων στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας και νυν Περιφερειακή Ενότητα. Και όλος ο κόσμος που τέτοια μέρα νιώθει ότι πρέπει να αγωνιστική συγκέντρωση να τιμήσει το Πολυτεχνείο!

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμμετείχαν ενώ οι διοργανωτές κάλεσαν και όποιον άλλον ήθελε να μιλήσει να πάρει το μικρόφωνο. Κατά σειρά πήραν το λόγο ο Λ.Μ., πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών των ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, η εκπρόσωπος της τοπικής ΕΛΜΕ (που τη βλέπουμε και στην παραπάνω φωτογραφία), η Ρ.Γ. από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων και ο Π.Α. από το σύλλογο εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Παρουσία στη συγκέντρωση είχαν και η ομάδα "Κελί της Ελευθερίας" με δικό τους πανό, δε θέλησαν όμως να μιλήσουν από μικροφώνου.









Διαβάστε περισσότερα για την πορεία εδώ

http://paideia.forumotion.com/t570-topic

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Θεσπρωτία: Μια ακόμα συνέλευση χωρίς απόφαση

Πώς μεθοδεύτηκε από ΕΣΑΚ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ

για να υπάρξει μια ακόμα συνέλευση χωρίς απόφαση
Δυστυχώς η τακτική συνέλευση του συλλόγου μας κατέληξε ακόμα μια φορά χωρίς απόφαση. Έτσι αποφάσισαν ΕΣΑΚ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, βάζοντας τρικλοποδιές και εμπόδια, που τόσο καλά ξέρουν να χρησιμοποιούν!

Θέσαμε ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία, την απλή και αυτονόητη πρόταση, να υπάρξει συνεννόηση με άλλους συλλόγους μέσα από κοινή σύσκεψη, ώστε να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη και ενωτική συγκέντρωση στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όμως οι παραπάνω δυνάμεις δεν ήθελαν αυτή τη φοβερή και τρομερή πρόταση, η καθεμιά για δικούς της λόγους!
Αφού λοιπόν προσπάθησαν να απομαζικοποιήσουν τη συνέλευση- ο πρόεδρος στο τέλος μιλούσε επί 45! λεπτά, με την ανοχή του προεδρείου-άρχισαν να καθυστερούν την ψηφοφορία με διάφορες προφάσεις.
Πρώτη η ΔΑΚΕ, αφού έβγαλε τις αγωνιστικές κορόνες της, έβαλε ζήτημα απαρτίας. Είναι κάτι που το κάνει ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι που αντέχουν να κάτσουν μέχρι το τέλος. Πρόκειται για φτηνό τερτίπι. Μια συνέλευση που ξεκινά με 150 συναδέλφους και καταλήγει, μετά τρεις ώρες, με 50, όχι μόνο θεωρείται ότι έχει απαρτία, αλλά επιβάλλεται να πάρει απόφαση, γιατί στην επόμενη συνέλευση, δε θα έχει λόγο να παραμείνει κανείς!

Μετά η ΕΣΑΚ- δια του προέδρου πάντα- αντιπροτείνει να πάμε με το Εργατικό Κέντρο, δηλαδή στο ΠΑΜΕ. Τι πρωτότυπο!

Αφού μας έκαναν τη χάρη να μη θέσουν σε ψηφοφορία !!! την πρόταση για απαρτία, επανέρχεται η ΔΑΚΕ , προτείνοντας αυτή τη φορά να καταθέσει στεφάνι το δ.σ. το πρωί, μαζί με τα σχολεία.

Τέλος ετοιμάζει άλλη πρόταση η ΠΑΣΚ να πάμε λέει στην Περιφέρεια να κάνουμε Πανηπειρωτική πορεία!
Κάπου εκεί ξαναβάζει θέμα απαρτίας και καταμέτρησης η ΔΑΚΕ , λες και είναι πια τόσο σοβαρό το ζήτημα που διακυβεύεται το κύρος του συλλόγου!! Μιας απόφασης που θα μπορούσε να την πάρει –ως όφειλε-και το δ.σ. , όπως κάνουν δεκάδες συμβούλια ανά την Ελλάδα!

Μετά από διαμαρτυρίες συναδέλφων προς το προεδρείο να μπουν οι προτάσεις επιτέλους σε ψηφοφορία, έρχεται πάλι ο πρόεδρος να δώσει τη λύση. Προτείνει να μη γίνει ψηφοφορία, αλλά συγκερασμός των προτάσεων. Αλλά «ξέχασε» στον συγκερασμό να συμπεριλάβει και την πρόταση της Πρωτοβουλίας! Στο τέλος πέτυχαν αυτό που ήθελαν, να διαλυθεί η συνέλευση, χωρίς απόφαση.
Μετά από όλα αυτά, ένα έχω να πω: ΕΛΕΟΣ

Ρέα Γραμματά


Αναδημοσίευση άρθρου από http://paideia.forumotion.com/t520-topic#1602

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ
Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ
Καταγγέλλουμε τη δίωξη του συναδέλφου συνδικαλιστική Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» από τον προϊστάμενο του 2ου γραφείου Π.Ε. Αν. Αττικής κατ’ εντολή της διευθύντριας εκπαίδευσης Αν. Αττικής και του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, που είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο έργο τρομοκράτησης του λαού από την ξενόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ολοφάνερα δίωξη πολιτική και συνδικαλιστική.

Το κατηγορητήριο που με θρασύτητα τού προσάπτουν για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια» καταδεικνύει πως οι διάφοροι υποδεκανείς και βαστάζοι που έχει τοποθετήσει η λαομίσητη κυβέρνηση στις διάφορες θέσεις διοίκησης, και που την ώρα που ο ελληνικός λαός παλεύει για τη ζωή του αυτοί νομίζουν πως θα χτίσουν ανενόχλητοι τις καριέρες τους, έχουν λάβει εντολή να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης. Μετά τις συγκλονιστικές απεργιακές διαδηλώσεις και το λαϊκό ξέσπασμα στις παρελάσεις οι κυβερνώντες δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από την τρομοκρατία για να περάσουν την πολιτική τους.

Το πλήθος διώξεων εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική τους δράση (Παντελής Βαϊνάς, Μπάμπης Κόκλας, Σάββας Σάββας κ.α.), οι απειλές των διοικήσεων απέναντι σε σωματεία, η απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης πολιτικών και συνδικαλιστικών ιδεών στα σχολεία, όπως στην περίπτωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, αποκαλύπτουν πως υπάρχει σαφής πολιτική απόφαση να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση και να παταχθεί κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της κατάργησης της δωρεάν εκπαίδευσης και των Μνημονίων.

Με αφορμή και τη συγκεκριμένη δίωξη φαίνεται πως η κυβέρνηση εντείνει τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών στο δημόσιο, αφού κάθε συνδικαλιστική τοποθέτηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως «κριτική των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» και υψώνει εμπόδια στην είσοδο των συνδικαλιστών στους εργασιακούς χώρους. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται τι σημαίνει «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» και η σύνδεση αξιολόγησης-παραγωγικότητας-βαθμού-μισθού.

Με την αλυσίδα διώξεων και εκφοβισμών θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς που δίνουν σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση δυναμικό παρόν. Όμως ,ο λαϊκός παράγοντας έχει μπει καθοριστικά στο προσκήνιο και δεν πρόκειται να τον βάλουν στο περιθώριο, σε ό,τι τερτίπια και αν καταφύγει η σημερινή άθλια κυβέρνηση και οι εξίσου άθλιοι συνοδοιπόροι της (πρόωρες εκλογές, συγκυβερνήσεις ή δημοψηφίσματα). Τους αγώνες των εκπαιδευτικών, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις εκρήξεις οργής του λαού τους τρέμει όλο το πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) γιατί μπορούν να ανατρέψουν την ξενόδουλη και βάρβαρη πολιτική τους. Καθήκον όλων των εργαζομένων είναι να δυναμώσουν παραπέρα την πάλη τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν τις ενέργειες της διοίκησης και τη δίωξη που έχει ασκηθεί και να συμπαρασταθούν ενεργά στο συνάδελφο Τουλγαρίδη. Η πολιτική της τρομοκρατίας δε θα περάσει. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ, τα εκπαιδευτικά σωματεία και το σύλλογο «Αλ. Δελμούζο» και κάθε εργασιακό σωματείο να πάρει απόφαση ενάντια στη συγκεκριμένη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγωνιστή Κώστα Τουλγαρίδη.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξή του.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://paideia.forumotion.com/t496-topic

ΑΠΕΡΓΙΑ 19.10.2011: Φωτογραφίες από την Ηγουμενίτσα

Εντυπωσίασε η συμμετοχή του κόσμου στην απεργιακή συγκέντρωση της Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου. 2011 και ώρα 10 στην πλατεία Δημαρχείου. Ας αφήσουμε όμως τις φωτογραφίες να μιλήσουν, τόσο από τη συγκέντρωση όσο και από την πορεία:











Διαβάστε περισσότερα για την απεργία εδώ

http://paideia.forumotion.com/t454-topic

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Οι Εκπαιδευτικοί εν Δράσει είναι μια ομάδα εκπαιδευτικών που εργάζονται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας του Νομού Θεσπρωτίας.